Näin Ismo Lehkonen kommentoi Mikko Rantasen suututtamista: "Pistin tekstiviestin – kyllä tämä tästä etenee"

Mikko Rantanen katkaisi sysimustan putkensa - massiivinen osuma nosti Coloradon tasoihin 0:53
Mikko Rantanen päätti pitkän kuivan kautensa kolmen pisteen tehoillalla Calgary Flamesia vastaan.

Jääkiekon moniottelija Ismo Lehkosta jo vähän hymyilyttää, millainen myrsky maanantaina ja tiistaina syntyi Suomen ja Yhdysvaltojen välille. Pikemminkin Lehkosen kommentit ja NHL-jääkiekkoilija Mikko Rantasen viiltävä kuitti olivat myrsky vesilasissa.

Lehkonen kritisoi maanantaina Ylellä hyvin maltillisesti Rantasta, jonka peli on takkuillut viime aikoina.

– Voisiko olla, että Mikolla on tullut seinä hetkeksi vastaan. Hänellä ei kauhean hyvä kesä ollut. Paljon oli kissanristiäistä, Helsingissä piti olla ja muuta. Varmaan hän tietoisestikin ajoi raskaiden vuosien jälkeen konetta alas, mutta ehkä urheilua ei ihan samalla tavalla tullut tehtyä kuin aiemmin, Lehkonen sanoi Ylen jutussa.

Tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa Colorado Avalanche kukisti Calgary Flamesin maalein 6–5. Yhdeksän ottelun maalittoman jakson katkaissut Rantanen hääri kentän kuninkaana pistein 1+2. Tuollaiset tehot eivät ole Rantaselta yllätys, mutta se, mitä hän sanoi ottelun jälkeen, nosti myrskyn.

– Sain ekstraenergiaa siitä, että yhden suomalaisen NHL-pelaajan isä puhui minusta paskaa mediassa, että en ole harjoitellut viime kesänä, kuten tavallisesti, Rantanen kertoi lyhytviestipalvelu X:ssä jaetulla videolla.

Lehkosen poika Artturi Lehkonen on Rantasen joukkuetoveri Coloradossa.

Rantanen jäi pisteittä kolmessa ottelussa peräkkäin, kunnes Calgaryä vastaan jysähti kolme. Kauan odotettu maalikin syntyi.

– Tämä oli hänelle. Jos puhut paskaa, osuu se takaisin, 27-vuotias Rantanen sivalsi.

Vertauksia Michael Jordaniin ja Iivo Niskaseen

Yllättikö Rantasen kommentti?

– Ihan pikkaisen, Lehkonen vastasi STT:lle puhelimitse tiistaina aamupäivällä.

– Toisaalta, tiedän Mikon kilpailuvietin. Se on ihan järjetön. Puhutaan eliittitason urheilijasta, jolla on järjetön kilpailuvietti. Eliittitason urheilija kaivaa ekstraeforttia jostain. Mitä se tuohon Calgary-peliin sitten tinttasi, 1+2. Siinä oli vähän tällaista "michaeljordanmaista" efortin hakemista jostain, Lehkonen mainitsi kaikkien aikojen koripalloilijoihin kuuluvan Michael Jordanin.

Lehkosen puheessa toistuivat usein sanat eliittitason urheilija.

– Olen seurannut Mikon uraa kauan ja antanut lausuntoja hänestä. Pidän häntä Iivo Niskasen tyyppisenä eliittitason urheilijana, Lehkonen nosti esiin maastohiihdon kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Niskasen.

– Jos puhuin kissanristiäisistä, ajattelen, onko kalenteri ollut pikkaisen liian täynnä. Se on spekulointiani, enkä tiedä, onko näin ollut.

Rantasen tapaisen NHL-tähden kalenteria täyttävät kesällä palautumisen ja harjoittelun lisäksi esimerkiksi yhteistyökumppanit ja junioritapaamiset.

– Tunnen Mikon myös niin, ettei hän osaa sanoa ei. Hän haluaisi olla ystävällinen joka paikkaan. Kalenteri täyttyy joka paikkaan. En kyseenalaista sitä, onko hän sporttaaja vai ei, Lehkonen alleviivasi.

– Eliittitason urheilijalla on ikuista tasapainoilua. Iivo Niskasellakin on koko ajan tasapainoilua. Koska tehdään liikaa, koska liian vähän?

Tiedonvälityksen nopeus saa pään pyörälle

Lehkosen näkemykseen Rantasen reiluudesta kaikkia kohtaan on helppo yhtyä. Esimerkiksi viime kevään MM-kilpailuissa Tampereella Rantasen ja Suomen peli ei sujunut toivotulla tavalla, mutta pitkän NHL-kauden rasittamalla pelaajalla riitti aina aikaa toimittajille. Vastaukset olivat totutun perusteltuja ja asiallisia, kuten on ollut Rantasen pian kymmenen vuotta kestäneen ammattilaiskiekkoilijan uran aikana.

– Mikko on viimeisen päälle urheilulähettiläs. Hän uhraa aikaansa, ja olen miettinyt, että hän repeää moneen paikkaan, Lehkonen sanoi.

Hän ei usko, että pitkään toisensa tunteneen kaksikon välille jää juopaa.

– Siellä on nyt yö. Pistin tekstiviestin. Kyllä tämä tästä etenee.

Lehkonen, 61, on tehnyt pitkän uran valmentajana ja suosittuna jääkiekkoasiantuntijana. Hän on ihmeissään, miten nykyaikana pienetkin asiat saavat nopeasti suuret mittasuhteet.

– Kuvastaa nykymaailmaa. Tiedonvälitys menee tosi kovaa vauhtia. Kun suomesta käännetään englanniksi, sitaatteja laitetaan eri tavalla, tulee väärinymmärryksiä. Huomasin, että olisin jossain sanonut paska kesä. Pistää hymyilyttämään, Lehkonen naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat