Lauri Marjamäki avautuu synkistä hetkistä Jokereissa: "Ei ole kivaa ottaa pelaajien kanssa yhteen"

Jokerit rämpi jääkiekon KHL:ssä kauden alussa pahanpäiväisesti ennen kuin kurssi kääntyi lentoon. Helsinkiläisseuran päävalmentaja Lauri Marjamäki puhuu nyt sesongin alun pimeistä hetkistä avoimesti.

Ensimmäisistä yhdeksästä pelistään Jokerit hävisi peräti kuusi. 

– Alussa oli varmaan monta asiaa, mistä johtui, että homma ei lähtenyt niille raiteille mitä piti. Tietenkin odotusarvot ovat yksi juttu, että nyt on kaikkien aikojen joukkue kasassa. Sitten se, että oli poikkeuksellinen syksy ja oli paljon kärkipelaajia pois, Marjamäki pudottelee MTV Urheilulle.

Sen jälkeen hän tarttuu arvioimiinsa perimmäisiin syihin.

– En tiedä, johtuiko se (vaikea alku) siitä, että meillä on aika paljon kokeneita pelaajia. Kaksi vuotta ollaan oltu syksyn mestari. Kyllä minun mielestäni meidän intohimomme, pelille heittäytyminen ja luistelukamppailu olivat vajaata alun peleissä.

Taaperrus ei saanut kuitenkaan jatkua. Kun kasassa oli yhdeksän pelin jälkeen seitsemän pistettä, Jokereissa oli tuumaustauon paikka.

– Istahdettiin oikeasti alas ja katsottiin, mitä nyt ruvetaan tekemään ja mitä meinataan.

Marjamäki painottaa, että kukaan ei ollut tuolloin tyytyväinen omaan toimintaansa eikä joukkueen pelaamiseen.

– Arvioitiin oma suoritus ja huomattiin, että ollaan jokainen keskiarvon alle henkilökohtaisesti, eikä ole muuta kuin parannettavaa. Kaivettiin tunnetta, intohimoa ja erityisesti työn merkityksellisyyttä, miksi me olemme täällä ja kuinka hieno ammatti tämä on. 

Jokeriluotsi lisää, että jokainen pelaaja joutui vastaamaan myös sen tyyppisiin kysymyksiin kuin miksi juuri tämä syksy on kullekin uran tärkein.

– Luulen, että sieltä rupesi sitten tulemaan.

Se tuli kuitenkin kovan kautta.

– Joskus joutuu rehellisesti puhumaan asioista. Ei ole kauhean kivaa, että joskus joutuu yksittäisten pelaajien kanssa ottamaan yhteen ja käymään läpi, missä intohimo, raivo, innostuminen ja pelaamisen palo ovat. Toisaalta joskus on inhimillistä, että tiedostetaan, että on hyviä pelaajia koppi täynnä, ja tiedetään, paljonko on kokemusta. Vaikka on tyhmää sanoa, niin aina syksyllä into ei ole piukimmillaan. Kaikki odottavat kuitenkin kevättä ja ratkaisupelejä.

"Ei sokaistuta"

Intohimoakin on sittemmin Marjamäen mukaan alkanut taas näkyä. Jokerit voitti ensimmäisten yhdeksän ottelunsa jälkeen heti kuusi peliä peräjälkeen, ja viime aikoina seura on keikkunut KHL:n kuntopuntarin kärjessä. Ennen torstain rankkaritappiota Lokomotiv Jaroslavlille Jokerit oli voittanut viisi ottelua peräjälkeen.

– Pelaaminen on kehittynyt ja monet asiat. Ennen kaikkea puolustuspelaaminen on parempaa. Ei mene niin paljon maaleja omiin, mitä meni alkukaudesta, Marjamäki ottaa kiinni myös pelilliseen puoleen.

Marjamäki kokee, että joukkueessa vallitsee tällä hetkellä kova vaatimustaso.

– Ei sokaistuta hyvistä tuloksista. Joskushan voi olla hyvä peli ja huono tulos, joskus huono peli ja hyvä tulos. Nähdään vain se suoritus koko ajan, missä meillä on paljon parannettavaa tälläkin hetkellä, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat