Mainos

Mikä selittää Jokereiden hirmuvireen? Lauri Marjamäki avaa syitä

6:34

Jääkiekkoliiga KHL:ssä Jokerit on aloittanut runkosarjan enemmän kuin hyvin. Kahdeksasta ottelusta Jokerit on ottanut seitsemän voittoa. Pistemenetyksiä on tullut vain yksi, kun SKA voitti narriryhmän jatkoajan jälkeen. Mutta mikä selittää Jokereiden hirmuvireen? Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki avaa syitä vahvan alkukauden takaa.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu keskiviikon Jokereiden ja Metallurg Magnitogorskin pelistä.

Jokereiden pelissä moni asia on ollut kunnossa. Kahdeksassa ottelussa joukkue on takonut peräti 37 maalia, mikä tietää 4,6 maalin keskiarvo yhtä peliä kohden. Se on kova lukema.

Omissa verkko on heilunut vain 14 kertaa. Keskiarvo: 1,75.

Mutta mikä selittää komeat lukemat? Mitä huippuvireen takaa löytyy?

– Jo kauden alla Pietarin turnauksessa ketjukoostumukset loksahtivat kohdalleen. Kaikki ovat saaneet onnistumisia. On selvää, että iso asia on ollut tuo viidellä viittä vastaan pelaaminen, Marjamäki sanoo MTV Sportille.

– Vaikka ylivoimapeli on hyvää, niin me ei olla pelkästään sen varassa. Tiedämme sen, että peruspelaamisella pystymme olemaan tehokkaita. Se on iso juttu, Marjamäki sanoo menestyksen taustatekijöistä.

Ylivoimapeli on ollut myös Jokereiden iso vahvuus. Tällä hetkellä se on koko KHL:n toiseksi parasta. Kahdeksassa ottelussa Jokerit on takonut 19 ylivoimamaalia, prosentin ollessa peräti 42,1.

Tehokkuudessa on näkynyt myös vahvan alkukauden tuomat lieveilmiöt.

– Itseluottamus on iso juttu, koska se tuo peli-iloa ja päämäärää tekemiseen. Siellä on näkynyt maalille menoa sun muita tärkeitä elementtejä. Sitä kautta olemme saaneet sopivaa tuotteliaisuutta. On ollut upea katsoa, että miten olemme pelanneet tähän mennessä. Toivottavasti jatkamme tuosta, Marjamäki perkaa.

3:04

”Tunne, mitä kaipaa”

Tänään perjantaina Jokereilla on ohjelmassa KHL:n todellinen kärkikohtaaminen.

Tämän viikon kahdesta kotiottelusta Jokerit on ottanut kaksi voittoa. Maanantaina Traktor kaatui tylyin lukemin: 8-0. Keskiviikkona kovien nimien täyttämä Metallurg Magnitogorsk kaatui Jokereiden käsittelyssä lukemin 5-3.

Vaikka Jokerit on takonut kovaa jälkeä, ei joukkue ole Marjamäen mukaan liian tyytyväinen.

– Meillä on fiksu porukka. Kun käytiin Magnitogorsk-peliä läpi, niin huomattiin porukalla, että siellä on kehityskohteita. Ennen kaikkea tärkeää on se, että pelaajat löytävät itse niitä, eivätkä vain valmentajat. Se on hyvä tilanne.

– Haluamme menestyä – se on se juttu. Joka päivä on halu löytää asioita, joissa voidaan kehittyä. Se paistaa joukkueesta läpi. Meillä on siinä mielessä hyvä joukkue, ettei ole liikaa nuoria pelaajia eikä liikaa vanhoja pelaajia. Siellä on parhaassa iässä olevia kavereita, jotka haluavat menestyä. Se potkii eteenpäin, Marjamäki pohtii.

Perjantaina Jokereiden vastustaja on Avtomobilist, joka on voittanut tähän mennessä jokaisen pelinsä.

– Eteen tulee vähän tämmöinen alkukauden finaali, Marjamäki ennakoi.

– Vastassa on huippujoukkue. Ei tarvitse kuin katsoa heidän tilastoja. Voittoja voittojen perään ja samalla voi tarkistella sitä, miten paljon he ovat vahvistuneet viime kauden jälkeen. Siinä on ihan tarpeeksi haastetta. Levollisin mielin olemme kuitenkin, Marjamäki vakuuttelee.

Kesän aikana Avtomobilist on värvännyt itselleen muun muassa SM-liigasta tutun jenkkihyökkääjän Dan Sextonin, MM-kisatasolta tutun ranskalaisen Stephane da Costan ja hurjaa jälkeä viime vuosien aikana KHL:ssä takoneen kanadalaiskazakstanilaisen Nigel Dawesin.

Jokereiden penkin takana Marjamäki itse palasi nyt seurajoukkuevalmennuksen pariin kahden A-maajoukkuevuoden jälkeen.

Marjamäen mukaan hän on nauttinut kovasti ensimmäisistä hetkistä Jokereiden kanssa.

– Maajoukkueessa oli hienot pari vuotta. Näki vähän erilaista perspektiiviä ja se auttoi kasvamaan paremmaksi valmentajaksi. Nyt on ollut koko ajan pelipäivinä tunne siitä, että piru kun päivä loppui, nyt pitää odottaa huomiseen aamuun asti. Se on sellainen tunne, mitä kaipaa. Huomaa sen, että minkä takia tässä valmentaa. Intohimo ja omat tarpeet tyydyttyvät, vaikka on tämä ollut aina hauskaa.

– Meillä on hieno ryhmä ja on ilo mennä aina aamuisin hallille, Marjamäki vakuuttelee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.