Jokerien voittoputki katkesi karvaalla tavalla – Lauri Marjamäki ihmetteli hylättyä kohuosumaa Viasatille: "Moskova tekee päätökset"

Helsingin Jokerien viiden ottelun voittoputki katkesi torstaina, kun se kärsi 4-5 tappion Lokomotiv Jaroslavlille voittomaalikilpailussa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli Viasatin haastattelussa Jokerien hylättyä osumaa.

Kohahduttanut hylätty maali nähtiin, kun ottelu oli avauserässä tasatilanteessa 1-1. Jokerien Jesse Joensuu oli kurvannut maalille, josta pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi, vaikka tilanne näytti siltä, että Lokomotivin maalivahti Ilya Konovalov olisi itse luistellut Joensuuta päin.

– Siitä voi kaikki olla mitä tahansa mieltä. Jos Jessen maalia ei hyväksytä, niin en tiedä, että missä sarjassa ollaan. He sanoivat vaan, että Moskova ratkaisi. Moskova tekee päätökset. He eivät itse pysty tekemään päätöksiä, Marjamäki summasi tuomarilinjaa Viasatin haastattelussa.

Lokomotiv nousi kahden reilussa minuutissa isketyn maalin kautta johtoon, mutta Mikko Lehtonen toi Jokerit jälleen tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 3-3. Peter Regin vei Jokerit johtoon ylivoimalla, mutta Magnus Pääjärvi nosti Lokomotivin rinnalle komealla soolo-osumalla.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta. Lokomotivin Denis Aleksejev siirsi joukkueen johtoon kahdeksannessa laukojaparissa ja aiemmin voittolaukauskisassa komean osuman värkännyt Marko Anttila epäonnistui toisessa suorituksessaan.

Jokerit on 37 pelatun ottelun jälkeen läntisen konferenssin neljäntenä.