Mainos

Lauran teksti muistuttaa: Jos et saa lastasi kuriin julkisilla paikoilla, joku muu saa – "uskomatonta, miten moni aikuinen ei vieläkään käsitä tätä"

Laura pelasti kiipeilytelineestä pojan, joka melkein putosi, ja sai kiitokseksi vihaisen katseen pojan äidiltä. Lopulta hän joutui myös ojentamaan vieraita lapsia

Perhe-elämästään netissä kertova Laura Mazza kirjoitti perhebloginsa Facebook-sivulle tekstin, jonka arvasi herättävän mielipiteitä.

– Lapset ovat lapsia, Mazza huomauttaa.

Hän kertoo sen, minkä moni vanhempi jo tietää: lapset ovat vaativia, sottaisia ja jopa aggressiivisia leikkiessään yhdessä. Mazza tunnustaa, että viedessään lapsen leikkipuistoon tai -keskukseen hän on helikopteriäiti, joka liitelee lapsensa läheisyydessä enemmän kuin kenties tarvitsisi.

– Haluan varmistaa, että lapset ovat turvassa, että he leikkivät nätisti, etteivät he nappaa (leluja) tai läimäytä toista lasta kasvoihin, Mazza kuvailee.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vaikka lapsilla saa ja pitää olla hauskaa, vanhempi on silti vastuussa heidän käytöksestään.

– Kun olemme julkisella paikalla, mikään ei ole lapseni omaa. Se on kaikkien... Joten vain siksi, että poikani haluaa mennä ja ajaa pientä leluautoa, jossa pikku-Tommy juuri on, voi harmi, poika, ei sinulla ole oikeutta (ottaa lelua), odotat vuoroasi. Kun pikku-Tommy lopettaa, on sinun vuorosi. Tämä on jakamista. On uskomatonta, miten moni aikuinen ei vieläkään käsitä tätä.

Mazza ei yleensä ojenna muiden lapsia, mutta eräänä päivänä hän huomasi toruvansa kahta vierasta lasta. Kukaan muu ei kiinnittänyt lasten häiriökäytökseen huomiota.

– Katsoin, kun kaksi viisivuotiasta ajoi vauhdilla päin tytärtäni sellaisella pienellä, ajettavalla autolla, ja nauroi, kun hän kaatui, Mazza kuvaa.

Ongelmatilanteita oli muitakin. Scary Mommy -sivustolle Mazza kertoi estäneensä leikkikeskuksessa äitiään itkevää pientä poikaa lähtemästä ulos.

– Minua ahdisti, koska ajattelin, että hänen äitinsä oli lähtenyt leikkikeskuksesta, mutta hän vain istui siellä tietämättömänä, Mazza kuvaa.

Mazza myös pelasti kiipeilytelineestä pojan, joka melkein putosi. Kiitokseksi hän vihaisen katseen pojan äidiltä.

– Katsoin kahden lapsen työntävän ja lyövän poikaani, kun hän yritti mennä alas liukumäkeä... Ja huomasin itseni oikeasti sanovan "tuo ei ole kilttiä, lopettakaa!" En ole koskaan pitänyt vieraiden lasten torumisesta, mutta jos aiot teeskennellä, ettet näe mitään, koska haluat istua ja jutella, tulen torumaan lastasi.

Mazza kertoo, ettei itsekään ole täydellinen vanhempi: hänkin on sekä yksinäinen että väsynyt.

– En kuitenkaan myöskään usko, että lapsellani on oikeus vetää lapsesi hiuksista vain siksi, että itse haluan kuumaa kahvia. Ja jos näet, että lapseni käyttäytyy kuin idiootti, toru sinäkin häntä, tai kerro minulle, ja ojennan häntä välittömästi.

Lasten kasvattamiseen tarvitaan usein kylällinen ihmisiä; Mazza muistuttaa, ettei yhteisöllisyys toimi, elleivät kaikki tee osaansa.  Scary Mommy -sivusto huomauttaa, että vaikka meistä jokainen tarvitsee aikaa rentoutuakseen, mutta jos et ole maksanut lastenvahtia, et saa taukoa vanhempana olemisesta.

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.