Lastenlääkärit moittivat tiukkoja rajoituksia – OAJ:n puheenjohtaja MTV Uutisille: "Lähiopetus on ensisijainen, kun se on turvallista, opettajat erittäin kovilla"

Etäkoulu on saanut tälläkin viikolla kovaa kritiikkiä – näin vastaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen 8:04
Katso OAJ:n puheenjohtajan Olli-Pekka Luukkaisen haastattelu tästä.

Opettajien selvän enemmistön kanta on, että opetuksen tulee olla ensisijaisesti lähiopetusta, mutta turvallisesti, totesi OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

Ammattijärjestön puheenjohtaja muistutti, että oppilaitokset ovat paikkoja, joiden luonteen vuoksi ihmiset ovat lähekkäin.

– Koulut ja päiväkodit ovat paikkoja, joissa ihmisvirrat ovat varsin suuria ja työn luonteeseen kuuluu, että opettajat ovat lähellä lapsia. Se on työn erityisluonne, mutta osaltaan lisää tarttumisen riskiä.

Joukko lastenlääkäreitä otti hiljattain kantaa nuoria koskeviin rajoituksiin. Lääkärien mielestä rajoitukset aiheuttavat lapsille ja nuorille enemmän haittaa kuin niistä on hyötyä.

OAJ:n Luukkainen pitää lääkäreiden kannanottoa hyvin hämmentävänä.

Luukkaisen mukaan OAJ nojaa maan hallituksen tapaan THL:n suosituksiin ja ohjeisiin.

– Täytyy lähteä siitä, että terveystoimijat tietävät parhaiten, miten tautia hoidetaan. Opettajakunnan kanta on, että mennään ensisijaisesti lähiopetuksella silloin, kun se suinkin on terveellistä ja turvallista.

Olli Luukkaisen mukaan opettajakunta on ollut korona-aikana erittäin kovilla.

Tilanteet ovat vaihdelleet nopeasti, minkä seurauksena opetusjärjestelyjä on jouduttu muuttamaan pikaisella aikataululla. Tämä taas on kasvattanut opettajien työtaakkaa suuresti.

– Kyselyn mukaan 70 prosenttia opettajista on uupuneita ja väsymys vaikuttaa väistämättä opetuksen suunnitteluun ja laatuun, kun äkkiä täytyy suunnitella etätunnit ja lähiopetuksen tunteja. Totta kai se rassaa rajusti.

OAJ:n Luukkainen otti Viiden Jälkeen -ohjelmassa kantaa myös lasten jaksamiseen poikkeusaikana. Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat