Lastenlääkäri paljastaa: Tällä yhdellä asialla järjetön vaikutus lapsesi tulevaisuuteen

Asiantuntijan mukaan lapsuuden lukuhetkillä on huomattava vaikutus lapsen tulevaisuuteen. 

Luetko lapsillesi iltasadun? Jos vastasit kyllä, sinulle on hyviä uutisia! Lastenlääkäri Jill Alexanderin mukaan lapsuuden lukuhetket voivat olla ratkaisevassa roolissa, kun puhutaan lapsen tulevaisuudesta. Mitä aikaisemmin lukeminen aloitetaan, sitä menestyvämmältä lapsesi tulevaisuus näyttää. 

Alle 5-vuotiaille lukeminen tärkeää

Lääkärin mukaan on hyvin tärkeää, että lapselle luettaisiin kirjoja jo pienestä pitäen. Jos lukeminen aloitetaan vasta kouluiässä, suurimmat hyödyt voivat jäädä saamatta. 

– Tiedämme, että 90 prosenttia aivojen kehityksestä tapahtuu ennen viiden vuoden ikää. Jos odotamme, kunnes lapset ovat koulussa, se on jo liian myöhäistä, Alexander kertoo.

Lapset, joiden kotona ei ole luettu yhdessä, kärsivät muita todennäköisemmin oppimisvaikeuksista. Tällä voi Alexanderin mukaan olla negatiivisia vaikutuksia lapsen akateemista uraa ajatellen. Jos lapset eivät päiväkotiin mennessä ole valmiita oppimaan, tasoerot kasvavat entisestään mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa. Lääkärin mukaan lukemattomuus voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa koulun keskeyttämiseen. 

Alexander kannustaakin kaikkia vanhempia ottamaan lukuhetket osaksi arkea. Pienellä päätöksellä voi olla ratkaiseva vaikutus.

Luokanopettaja Maarit Korhonen kertoo, mitä taitoja oppilailta nykyisin vaaditaan. 

8:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja