Mainos

Lassila & Tikanojan tulos jää aiempaa heikommaksi

Lassila & Tikanojan tammi-kesäkuun liikevaihto oli 179,1 miljoonaa euroa (157,7 miljoonaa vuotta aiemmin). Sen sijaan liikevoitto supistui aiemmasta yli kolme miljoonaa euroa 16,1 miljoonaan. Osakekohtainen tulos tippui 0,57 euroon (0,83 euroa). Yhtiö arvioi tänään julkistamassaan osavuosikatsauksessa koko vuoden tuloksensa muodostuvan korkeintaan tyydyttäväksi.

Yhtiiön kuuluvien Säkkivälineen ja JWS:n tulokset olivat hyvät, joskin JWS:n tulos oli selvästi edellisvuotista heikompi. Amerplastin ja Inkan tulokset olivat heikot.

Säkkiväline kasvoi voimakkaasti, kun WM Ympäristöpalvelut Oy:stä tuli Säkkivälineen konserniyhtiö toukokuun alusta. Samassa yhteydessä ostetun yhtiön nimi muutettiin Säkkiväline Ympäristöpalvelut Oy:ksi. Orgaanista kasvua oli yli 10 prosenttia. Tulos oli hyvä ja edellisvuotista parempi. Kannattavuus sijoitetun pääoman tuotolla mitattuna oli hyvä. Kaikkien toimialojen tulokset paranivat, Lassila & Tikanoja kertoo.

JWS:n kannattavuus sijoitetun pääoman tuotolla mitattuna heikkeni selvästi edellisvuotisesta, mutta oli edelleen hyvä. JWS:n liikevaihtoa pienensi vesineulattujen kuitukankaiden kiristynyt kilpailutilanne. Tämän lisäksi vuoden alussa eräät keskeiset asiakkaat purkivat vuosituhannen vaihteen vuoksi kasvattamiaan varastoja. Tulosta rasitti myös viime syksystä jatkunut raaka-aineiden hintojen kohoaminen.

Amerplastin tulos huononi edellisvuotisesta ja kannattavuus muodostui heikoksi. Raaka-aineiden hintojen jatkuvaa nousua ei saatu riittävästi siirrettyä myyntihintoihin. Määrätietoisuutta hinnoittelussa on lisätty, mitä edesauttaa vahvistunut kysyntä.

Inkan tulos oli parempi kuin vertailukaudella, mutta edelleen vaatimaton. Myös Inkan tulosta rasittivat muoviraaka-aineiden kohonneet hinnat. Nosto- ja sidontatuotteiden myynti kasvoi, kun taas nauhamyynti jäi vertailukauden myynnistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.