"Laske oma painoindeksisi" – tehtävästä kieltäytyneeltä oppilaalta huikeat perustelut

8-luokkalainen amerikkalaistyttö vastasi rohkealla tavalla koulutehtävään, jossa pyydettiin laskemaan oma painoindeksinsä.

Yleensä on kannatettavaa tehdä koulutehtävänsä huolella, mutta tämän 8-luokkalaisen indianalaistytön tapauksessa poikkeus vahvistaa säännön. Oppilasta pyydettiin laskemaan painonindeksinsä, mutta tämä kieltäytyi – poikkeuksellisen hyvästä syystä.

"Olen niin ylpeä erään ystäväni perheestä. Hänen tyttärensä piti tehdä kouluprojekti liittyen painoindeksiin. Vahvana, lihaksikkaana atleettina hänen painoindeksinsä näyttää ylipainoista. Tässä on hänen tyttärensä vastaus. Kasvattakaamme kaikki vahvoja tyttöjä ja poikia, jotka osaavat pitää puoliaan ja taistelevat lapsillemme asetettuja kehonkuvanormeja vastaan", kirjoitti kuvat koulutehtävästä jakanut perhetuttu.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Mikä painoindeksi on?

Vastauksena siihen, mikä painonindeksi on, oppilas vastaa tyhjentävästi sen olevan "vanhanaikainen tapa määrittää normaali paino, alipaino, ylipaino ja liikalihavuus".

Oppilas ihmettelee vastauksessaan myös sitä, että lihaksikas nainen määriteltäisiin painonideksinsä mukaan liikalihavaksi. "Onko siinä mitään järkeä mielestäsi? Koska minun mielestäni siinä ei todellakaan ole järkeä."

Laske oma painoindeksisi

"En edes aio avata kannettavaa tietokonettani laskeakseni painoindeksiäni. Ja kerron, miksi. Niin kauan kuin muistan, olen ollut "isompi tyttö" ja olen täysin sinut sen kanssa. Olen vahva ja voimakas. Kun laitat softball-pallon tai mailan käteeni, niitä pidetään tappavina aseina. Mutta tämän vuoden alussa mieleeni tuli hyvin pahoja ajatuksia, kun vartaloni oli osa keskustelua. Käytin neljää rintaliiviparia yrittäessäni peittää selkämakkarani, ja yritin kietoa tukisiteitä vatsani ympärille näyttääkseni hoikemmalta.

Joten ihana äitini teki sen, minkä kuka tahansa vanhempi tekisi huoamtessaan jonkun olevan lapsellaan pielessä. Hän vei minut lääkärille. Lääkärini ja minä juttelimme ruokavaliostani ja siitä, kuinka aktiivinen olen.

Hän teki muutaman kokeen ja kertoi, että minulla on kaikki hyvin. Hän sanoi, että vaikka olen hieman ylipainoinen, hän ei ole minusta huolissaan, koska olen niin terve. Joten siksi en laske painoindeksiäni, lääkärini vuoksi, miehen, joka opiskeli kahdeksan vuotta lasten terveyttä, ja kertoi minulle, että pituuteni ja painoni ovat kunnossa. Olen juuri alkamassa rakastaa vartaloani, kuten minun pitäisi, enkä aio jonkun vanhanaikaisen laskutavan ja liikunnanopettajani kertoa minulle, että olen liikalihava, koska en ole. Painoindeksini ei kuulu teille, koska vartaloni ja painoindeksini ovat täydellisiä ja kauniita juuri sellaisenaan."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja