Mainos

Lapista lähti sammutusapua Ruotsiin

Lapin pelastusjohtajan mukaan Ruotsin pelastusviranomaisten avunpyyntö sammutustöihin ei ole mitenkään tavanomaista.

Lapin pelastuslaitos on lähettänyt apuvoimia Pohjois-Ruotsissa riehuvan metsäpalon taltuttamiseksi. Lapin pelastusjohtajan Martti Soudunsaaren mukaan Torniosta lähti Bodeniin puolenpäivän tienoilla kaksi palomiestä, suurtehopumppu, letkuja ja vesitykkikalustoa.

Soudunsaaren saamien tietojen mukaan Bodenin alueella riehuu useita paloja. Niistä suurin on levinnyt noin 800 hehtaarin alueelle, eikä sitä vielä tänään ollut saatu hallintaan.

Ruotsin pelastusviranomaiset pyysivät Suomelta sammutusapua eilen, ja he varmistivat avuntarpeen tänään aamupäivällä. Soudunsaari kertoo, että matkaan lähdettiin ruotsalaisten toivomalla kokoonpanolla.

- Olemme varautuneet siihen, että sammutustöissä menee muutama päivä. Vaihdamme miehistöä päivittäin, pelastusjohtaja selvittää.

Torniosta on matkaa Bodeniin satakunta kilometriä.

Soudunsaaren mukaan Ruotsin pelastusviranomaisten avunpyyntö sammutustöihin ei ole mitenkään tavanomaista.

- Meillähän Tornionjoen molemmin puolin yhteistyö on ihan normaalia. Se, että mennään syvemmälle ja ohi ennalta sovittujen yhteistyöalueiden, on todella harvinaista. Vastaavanlaista pyyntöä ei ole tullut varmaankaan kymmenen viime vuoden aikana, Soudunsaari tuumaa.

Pohjois-Ruotsin metsäpaloista kulkeutui savua Lappiin eilen. Soudunsaari kertoo, että tuulensuunta kääntyi ja helpotti tilannetta tänään, joten savuhaitoilta on hänen tietojensa mukaan vältytty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.