Lapin matkailuyrittäjät toivovat todella nopeita ratkaisuja: "Jokainen viikko tuo miljoonien peruutuksia"

9:50

Kansainvälisten matkailijoiden puuttuminen vaikuttaa todella voimakkaasti Lapin matkailutoimijoiden tulevaisuuteen.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tapasivat eilen Lapin matkailualan väkeä Kittilässä Levillä.

Yksi yrittäjistä, joka osallistui tapahtumaan oli Muoniossa sijaitsevan Harrinivan toimitusjohtaja Niina Pietikäinen.

Pietikäinen kertoi MTV:n Uutisaamussa, että tapaaminen sujui hänen mielestään hyvin.

– Minun mielestä se meni tosi hyvässä hengessä ja sillä lailla rakentavan ratkaisuhakuisesti. Näin matkailupuolen edustajana tuli semmoinen olo, että meillä on valoa tunnelin päässä.

Yrittäjät halusivat kertoa ministereille, mikä heidän tilanteensa tällä hetkellä on ja mitkä ovat uhkakuvat kansainvälisen matkailun häviämisen suhteen.

– Jos kansainvälinen matkailu romahtaa rajusti, mitkä ovat sen vaikutukset aluetalouteen, työntekijöille, yrityksille, pienyrityksille, Pentikäinen listaa.

Lisäksi he puhuivat terveysturvallisesta matkailusta, jota Lapissa on nyt kehitetty sekä myös kotimaisen ja kansainvälisen matkailun eroista.

Pentikäinen uskoo, että matkailurajoituksiin on tulossa muutoksia matkailuyrittäjien kannalta parempaan suuntaan.

– Mulla on vahva luotto, että me päästään tästä yhdessä eteenpäin ja hyvin pienilläkin muutoksilla voidaan avata terveiden ihmisten turvallista matkailua.

Vaikka Pentikäinen kokeekin, että yrittäjien ääni on nyt kuultu, niin hän on huolissaan mahdollisten uusien päätöksin aikataulusta.

– Meillä on nyt todella kiire. Jokainen viikko tuo miljoonien peruutuksia ja jokainen viikko taas lähentää sitä, että meillä voi tulla niitä lisäkonkursseja ja lisää työttömyyttä. Että kyllä se viesti on meiltä se, että mahdollisimman nopeasti hyviä päätöksiä ja ennen kaikkea selkeää viestintää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja