Matkailurajoituksiin luvassa joko tiukennuksia tai höllennyksiä? Ministeri Kiurulta kryptinen Twitter-päivitys: "Jo tehtyjä linjauksia on tarkasteltava uudelleen"

10:07
Katso video: Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner vaatii Uutisextrassa hallitukselta nykyistä vapaampia matkustusrajoituksia.

Krista Kiurun tviitin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö tulee esittämään valtioneuvostolle muutoksia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) julkaisi maanantaina illalla tviitin, jonka mukaan matkailun terveysturvallisuudesta tehtyyn periaatepäätökseen on tulossa muutoksia. 

– Valmistelu on edennyt, ja jo tehtyjä linjauksia on tarkasteltava uudelleen. STM tulee esittämään valtioneuvostolle muutoksia aiemmin tehtyyn periaatepäätökseen, Kiuru tviittasi avaamatta kuitenkaan, onko luvassa tiukennuksia vai höllennyksiä.

Aiemmin maanantaina elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi, että uudet tiedot koronaviruksesta ja näytteiden ottamisesta antavat aihetta arvioida uudelleen matkailua koskevia päätöksiä ja tulkintoja.

Lintilä viittasi tiedotustilaisuudessa Levillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n näkemykseen, jonka mukaan hallitukseen suunnittelema tuplatestausmalli riskimaista tuleville matkailijoille ei ole tarpeen, vaan yksi koronatesti rajalla mahdollistaisi esimerkiksi viikon matkan ilman karanteenia ja toista testiä. THL:n näkemyksestä on uutisoinut Yle.

Lintilä sanoi toivovansa, että hallituksen piirissä voidaan joko tehdä uusia päätöksiä tai ainakin tarkentaa tulkintaa hyvinkin nopealla aikataululla.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner vaati hallitukselta nykyistä vapaampia matkustusrajoituksia. MTV:n Uutisextrassa vierailleen Mannerin mukaan Suomen pitäisi ottaa käyttöön EU:n komission suosittama malli.

Katso Topi Mannerin haastattelu Uutisextrassa artikkelin yläosassa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja