Mainos

Lampedusan veneturma järkyttää Italiassa: “Ruumiita oli joka puolella”

Lampedusan saaren edustalla torstaina sattunut, satojen maahanmuuttajien hengen vienyt veneonnettomuus on järkyttänyt italialaisia syvästi. Italian tiedotusvälineet ovat viime päivinä täyttyneet toinen toistaan koskettavammista kertomuksista. Kalastaja Domenico Colapinto oli yksi ensimmäisistä turmapaikalle saapuneista.

– Mitä lähemmäs menin, sitä enemmän ihmisiä näin meressä. Nostin merestä 20 ihmistä, 18 elävänä ja kaksi naista kuolleena. He olivat murtuneita, peloissaan ja väsyneitä eivätkä puhuneet mitään. Minä itkin kuin lapsi sen näyn edessä, en ole koskaan nähnyt vastaavaa. Suljin kuolleiden silmiä, Colapinto kertoi Corriere della sera -lehdelle.

Colapinton mukaan monet hukkuneet eivät yksinkertaisesti jaksaneet pysytellä pinnalla. Maahanpyrkijöitä oli myös vaikea saada ylös vedestä, sillä monet olivat laivan kaatumisen seurauksena bensiinin peitossa.

Onnettomuus sattui aamuyöllä, kun maahanpyrkijät olivat yrittäneet kiinnittää maalla olevien huomion sytyttämällä peiton palamaan. Tuli kuitenkin levisi, minkä seurauksena ihmiset joutuivat paniikkiin ja vene kaatui. Useimmat maahanpyrkijät eivät osanneet uida.

Aluksella oli silminnäkijöiden kertomusten mukaan 450-500 ihmistä. Heistä 155 pelastettiin, 111 on löytynyt kuolleena ja yli 200 on yhä kateissa. Noin 50 metrin syvyyteen uponneen veneen alla tiedetään olevan ruumiita, joita ei ole huonon sään vuoksi päästy vielä nostamaan.

– Ruumiita oli joka puolella, hylyn sisällä jumissa, mutta myös sen päällä ja ympärillä. Näin ainakin sata kuollutta. Mutta se mikä minua eniten kosketti, oli että monet olivat takertuneet toistensa syliin ennen viimeistä henkäystään. Ehkä siksi, ettei kukaan meistä halua kuolla yksin, kertoi alukseen sukeltanut Simone D'Ippolito la Repubblica -lehden mukaan.

Toisaalta saarella on iloittu myös pienistä ihmeistä. Eräs eritrealaisnainen oli jo siirretty ruumisjonoon, kun hän yllättäen heräsikin yskien henkiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.