Mainos

Lakimies: Koulu ottikin tuhansia salakuvia oppilaidensa kannettavien kautta

Yhdysvalloissa Pennsylvaniassa sattunut koulun salakuvauskohu on saanut uusia käänteitä. Helmikuussa kerroimme, että Lower Merion -koulun oppilaan Blake Robbinsin vanhemmat ovat haastaneet koulun oikeuteen poikansa vakoilusta. Syytteen mukaan koulupojan vakoilussa oli käytetty koulun antaman kannettavan webbikameraa.

eWeek.com kertoi tuolloin, että oppilaille oli annettu kannettavat tietokoneet koulun tietokonehankkeen yhteydessä. Syytteen mukaan oppilaiden perheille ei oltu kuitenkaan ilmoitettu, että kannettavien webbikamerat oli mahdollista kytkeä päälle etäkäyttöisesti. Ominaisuus oli laitettu koneisiin siltä varalta, että koneet olisi helpompi jäljittää, jos ne hukkuisivat tai varastettaisiin.

Nyt philadelphialainen Philly.com kertoo sivuillaan, että koulupiiriä vastaan nostettujen uusien syytteiden mukaan oppilaista salaa otettuja kuvia on tuhansia. Lisäksi oppilaiden käyttämiä verkkosivuja ja online-keskusteluja on vakoiltu.

Syytteen mukaan 15-vuotiasta Robbinsia oli kuvattu myös hänen nukkuessaan. Koulun kannettava lähetti webbikamerakuvat koulupiirin palvelimille. Syytteessä kerrotaan, että koulupiirin työntekijät olivat ihastelleet vakoilujärjestelmää. Se oli kuin ikkuna "pieneen saippuaoopperaan" -kerrotaan erään henkilökunnan jäsenen todenneen sähköpostissaan järjestelmän hallinnoijalle Carol Cafierolle.

"Tiedän, minä rakastan sitä", kerrotaan Cafieron vastanneen. Cafieron vihjaillaan tirkistelleen kuvia myös kotikoneeltaan käsin. Pelkästään Robbinsista väitetään otetun järjestelmän kautta yli 400 kuvaa kahden viikon ajalta viime syksynä. Lisäksi tuhansia kuvia ja kuvakaappauksia väitetään otetun lukuisten muiden opiskelijoiden kotoa.

Cafiero on nyt siirretty lomalle tehtävistään. Syytteiden mukaan Cafiero ei ole oikeuden määräyksestä huolimatta suostunut luovuttamaan tietokonettaan.

Cafieron lakimies on puolestaan kiistänyt vihjailut kuvien lataamisesta kotikoneelle. Lakimiehen mukaan Cafiero on ollut yhteistyöhaluinen tutkijoiden kanssa ja on valmis antamaan kotikoneensa tutkittavaksi. Cafieron lakimies myös kertoo sähköpostikeskustelun liittyneen neljän oppilaan raportoimaan tietokoneen katoamistapaukseen. Tapaus oli sattunut jo vuotta aiemmin ennenkuin Robbinsin koneen jäljitys oli aktivoitu.

Vanhempien annetaan nähdä salaa otetut kuvat

Lower Merionin koululautakunnan puheenjohtaja David Ebby myönsi perjantaina, että tutkijat ovat löytäneet merkittävän määrän oppilaista salaa otettuja kuvia. Viranomaiset antavat kuvattujen oppilaiden vanhempien katsoa kuvat, kertoo Philly.com.

Ebby totesi koulupiirin henkilökunnan katuvan syvästi tekemiään virheitä, jotka johtivat kohuttuihin syytteisiin. Hänen mukaansa tutkinnassa ei ole kuitenkaan löydetty todisteita, että henkilökunta olisi käyttänyt jäljitysjärjestelmää sopimattomiin tarkoituksiin.

Koulun virkailijat ovat sanoneet, että kuvia ja kuvakaappauksia nappaavaa jäljitysohjelmaa käytettiin vain silloin kun koulun antama kannettava kone oli hukassa, varastettu tai kuten Robbinsin tapauksessa 55 dollarin vakuutusmaksun suorituksen puuttuessa. Heidän mukaansa järjestelmä olisi aktivoitu vain 42 kertaa tänä vuonna ja joitakin kertoja viime vuonna.

Ebbyn toteamaa "kuvien merkittävää määrää" ei ole koulupiiristä luonnehdittu tarkemmin .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.