Lähteet: Harry ja Meghan eivät vietä tänäkään vuonna joulua kuninkaallisen perheen kanssa – hovista kohistaan vaikeuksien kanssa painivan kuningatar Elisabetin puolesta

7:12
Pimittääkö brittihovi tietoja kuningatar Elisabetin terveydentilasta?

Lähteiden mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan pelkäävät mediahuomiota, jonka aiheuttaisivat palatessaan Iso-Britanniaan.

Brittihovin lähteiden mukaan prinssi Harrylla ja herttuatar Meghanilla ei ole aikomustakaan palata Iso-Britanniaan viettämään joulua Harryn kuninkaallisen perheen kanssa. Herttuaparin päätös on aiheuttanut ihmetystä hovissa, sillä 95-vuotias kuningatar Elisabet viettää ensimmäistä jouluaan ilman huhtikuussa menehtynyttä aviopuolisoaan prinssi Philipia. Lisäksi kuningattarella itselläänkin on ollut syksyllä merkittäviä terveysongelmia. 

Herttuapari perheineen sai kutsun yhteiseen joulunviettoon muun kuninkaallisen perheen kanssa Sandringhamin kartanoon. Hovilähteiden mukaan pariskunta ei kuitenkaan tule osallistumaan tähän. 

– Perheen joulunvieton suunnitteluun ja logistiikkaan liittyy paljon asioita, joten tietenkin henkilökunta tietää, etteivät Harry ja Meghan ole tulossa. Mikäli he olisivat, he olisivat viestineet siitä perheelle tähän mennessä, eräs lähde kertoo. 

– Mutta tämä on hänen majesteettinsa ensimmöinen joulu ilman hänen aviomiestään, joten olisi toivottu, että he olisivat halunneet olla hänen kanssaan. 

Harryn ja Meghanin uskotaan välttelevän Iso-Britanniaan matkustamista sen takia, että asia saisi osakseen valtavan mediahuomion. 

– Uskon kaikkien ymmärtävän, että heidän kummankin paluu Iso-Britanniaan aiheuttaisi aikamoisen vimman, mutta heidän pitää repiä laastari ja vain tehdä se. 

Kuningatar Elisabetin kanssa joulua viettävät Sandringhamissa perinteisesti kuninkaallisen ydinperheen jäsenet, kuten Elisabetin vanhin lapsi prinssi Charles vaimonsa herttuatar Camillan kanssa, sekä Charlesin vanhempi poika prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen. Edellä mainitut myös osallistuvat Elisabetin kanssa perinteiseen joulujumalanpalvelukseen.

Harryn ja Meghanin ei uskota osallistuvan myöskään kuningattaren vuosittaiselle joululounaalle brittihovin kuninkaallisten kanssa, joka on pidetty aina Buckinghamin palatsissa. Lähteiden mukaan tänä vuonna lounas todennäköisesti järjestetään poikkeuksellisesti Windsorin linnassa Elisabetin terveydentilan tähden. 

Harry ja Meghan eivät ole viettäneet joulua kuninkaallisen perheen kanssa sitten vuoden 2018. Vuoden 2020 tammikuussa pariskunta ilmoitti vetäytyvänsä kuninkaallisesta elämästään ja muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. Heillä on kaksi lasta: vuoden 2018 toukokuussa syntynyt Archie sekä kesällä 2021 syntynyt Lilibet. Harry on vieraillut kuluvan vuoden aikana Iso-Britanniassa kahdesti yksin: huhtikuussa hän osallistui isoisänsä Philipin hautajaisiin ja kesällä äitinsä prinsessa Dianan uuden muistopatsaan julkistustilaisuuteen. 

Sussexin herttuaparin uskotaan sen sijaan osallistuvan vuonna 2022 kuningatar Elisabetin 70-vuotisvaltakauden juhlallisuuksiin, mikä puolestaan olisi hovin sisäpiiriläisten mukaan kaikista huonoin ajankohta palata ensimmäistä kertaa Iso-Britanniaan. 

– Mikäli se on ensimmäinen kerta, kun he palaavat maahan sitten Megxitin, he vievät kaiken huomion kuningattarelta, ja se tulee olemaan vain kammottavaa. 

Lähde: Page Six

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja