Kuninkaalliskirjailijalta karu arvio – prinssi Harry jätti kotimaansa taakseen raivostuneena kuninkaalliselle perheelle

Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan 0:58
Katso videolta – näin Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan

Kuninkaalliskirjailija Angela Levinin mukaan Harry ja Meghan jättivät Ison-Britannian taakseen hyvin katkerin tunnelmin.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan piipahtivat yhdessä Isossa-Britanniassa lastensa Archien, 3, ja Lilibetin, 1, kanssa edellisviikolla osallistumassa Harryn isoäidin kuningatar Elisabetin, 96, valtakauden 70-vuotisjuhlallisuuksiin. Harry ja Meghan nähtiin julkisesti ainoastaan perjantaina 3. kesäkuuta järjestetyssä kiitosjumalanpalveluksessa St. Paulin katedraalissa. Herttuapari lapsineen palasi kotiinsa Yhdysvaltojen Kaliforniaan sunnuntaina 5. kesäkuuta jo ennen Elisabetin juhlaviikonlopun huipentanutta jättikonserttia.

Daily Mailin mukaan prinssi Harry olisi jättänyt vanhan kotimaansa taakseen "täysin raivostuneena" ja että prinssi haluaisi anteeksipyynnön kuninkaalliselta perheeltä. Kuninkaallisiin erikoistunut kirjailija Angela Levin kertoo olevansa sitä mieltä, että Harry todennäköisesti tuntee joutuneensa "laajalti sivuutetuksi" nelipäiväisen juhlan aikana. 

Levinin mukaan oli silminnähden selvää, että Harry olisi ollut todella tyytymätön perjantaina 3. kesäkuuta osallistuessaan muiden kuninkaallisten rinnalla St. Paulin katedraalin jumalanpalvelukseen. Kuningatar Elisabetia lukuun ottamatta tilaisuudessa olivat mukana kaikki kuninkaallisen perheen ydinjäsenet, mutta Harry ja Meghan istutettiin toiselle puolelle kirkkoa kuin muut brittihovin jäsenet. Elisabet jätti jumalanpalveluksen väliin huonovointisuuden takia. 

– Asia, mikä herätti erityisesti huomioni sinä päivänä oli Harryn viha – hän näyttää tunteensa kasvoillaan ja näytti olevan aivan raivoissaan, Levin kommentoi. 

– Mielestäni se on todella mielenkiintoista – hän on saattanut tuntea paljon erilaisia tunteita. En tiedä oliko hänellä meneillään tunteiden aalto johtuen siitä, mistä kaikesta hän on luopunut. 

Harry ja Meghan jättivät hovin ja kuninkaalliset velvollisuudet taakseen maaliskuussa 2020 ja muuttivat Yhdysvaltoihin. He asuvat tällä hetkellä Kalifornian Montecitossa lastensa kanssa. Perjantaina 3. kesäkuuta oli ensimmäinen tilaisuus, kun he edustivat yhdessä samassa tilaisuudessa kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa sitten hovista poistumisensa. 

Levin kertoo olevansa itse sitä mieltä, että prinssi Harry olisi se, jolla olisi anteeksi pyydettävää. Levinin mukaan Harry ja Meghan eivät esimerkiksi olisi kysyneet ennakkoon Harryn isoveljeltä prinssi Williamilta ja tämän puolisolta herttuatar Catherinelta, pääsevätkö he lapsineen Lilibetin 1-vuotissyntymäpäiville, joita juhlittiin lauantaina 4. kesäkuuta Harryn ja Meghanin Ison-Britannian kodissa Frogmore Cottagessa. William, Catherine ja heidän kaksi vanhempaa lastaan prinssi George, 8, ja prinsessa Charlotte, 7, edustivat yhdessä samana päivänä Walesissa, eivätkä päässet syntymäpäiville. 

Kirjailija kertoi aiemmin antamassaan haastattelussa, että pariskunnan kanssa yhteistyötä tekevä Netflix olisi halunnut kuvia Harrysta ja Meghanista muiden kuninkaallisten kanssa dokumenttia varten, jota herttuaparin elämästä tällä hetkellä työstetään. Lähteiden mukaan Harry ja Meghan olisivat halunneet oman valokuvaajansa ottavan kuvan kuningatar Elisabetin ja Lilibetin ensikohtaamisesta, mutta tämä pyyntö evättiin tiukasti Elisabetin toimesta. 

Kyseinen kuva olisi Levinin mukaan ollut "äärimmäisen arvokas" Harrylle ja Meghanille ja kirjailijan arvion mukaan suoratoistojätti ei olisi suhtautunut suopeasti siihen, että kuva jäi ottamatta. Hovin sisäpiiriläisten mukaan kuninkaallisessa perheessä pelättiin, että Harryn ja Meghanin toimesta otettu yhteiskuva olisi vuodettu yhdysvaltalaisille televisiokanaville tai esitelty Harryn tulevissa, syksynä ilmestyvissä muistelmissa. 

Levin lisää, että palatsi toimi hänen mielestään "viekkaasti" sen suhteen, ettei Harrylla ja Meghanilla ollut kertakaikkiaan mahdollisuutta päätyä yhteiskuviin muiden kuninkaallisten kanssa viikonlopun aikana. Koska kuvia ei saatu, sai tämä Levinin mukaan Harryn ja Meghanin raivon partaalle ja kuvailee näiden käyttäytyneen "kuin teini-ikäiset". 

– Koska he eivät saaneet mitä halusivat, he lähtisivät ja lähtivätkin etuajassa. 

Seurasimme hetki hetkeltä kuningatar Elisabetin platinajuhlaa – katso alla olevalta videolta läpikäynti kohauttaneesta kiitosjumalanpalveluksesta 

Brittikuninkaalliset kokoontuvat kiitosjumalanpalvelukseen ilman Elisabetia – huomio kiinnittyy nyt hovin kohujäseniin 11:19

Lue myös:

    Uusimmat