Harry ja Meghan tapasivat kuningatar Elisabetin kohujen jälkeen – prinssi paljasti, mistä keskusteli 95-vuotiaan isoäitinsä kanssa

Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista 8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityskohtia brittihovista

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan tapasivat kuningatar Elisabetin lyhyesti Windsorin linnassa ennen kuin suuntasivat Alankomaihin Invictus Games -tapahtumaa varten.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan piipahtivat vierailulla kuningatar Elisabetin luona Isossa-Britanniassa edellisviikolla ennen saapumistaan Alankomaiden Haagiin Invictus Games -tapahtumaa varten. Herttuapari tapasi 95-vuotiaan kuningattaren tämän kotona Windsorin linnassa.

Harry paljasti BBC:lle antamassaan haastattelussa, että pariskunta oli puhunut prinssin isoäidin kanssa erityisesti nimenomaan Invictus Gamesista, joka on Harryn perustama kansainvälinen urheilutapahtuma sotaveteraaneille. 

– Hänellä oli paljon terveisiä Ison-Britannian joukkueelle, joista suurimman osan olen välittänyt eteenpäin heille. Joten oli hienoa nähdä häntä. Olen varma, että hän olisi täällä mielellään, mikäli vain voisi, Harry kommentoi tapaamista maanantaina 18. huhtikuuta. 

Vuoden 2022 Invictus Games alkoi lauantaina 16. huhtikuuta ja päättyy perjantaina 22. huhtikuuta. Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuvat Harry ja Meghan tapasivat Elisabetin torstaina 14. huhtikuuta. 

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Meghan palasi Eurooppaan sitten viimeisen kuninkaallisen edustustehtävänsä maaliskuussa 2020. Harry ja Meghan ilmoittivat alkuvuodesta 2020 vetäytyvänsä kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. 

Harry on vieraillut Isossa-Britanniassa puolestaan kahdesti. Vuoden 2021 huhtikuussa Harry osallistui isoisänsä prinssi Philipin hautajaisiin ja heinäkuussa edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan uuden muistopatsaan paljastustilaisuuteen. 

Meghan ja Harry jättivät puolestaan väliin prinssi Philipin muistotilaisuuden, joka järjestettiin Lontoon Westminster Abbeyssa 29. maaliskuuta. Harry ilmoitti aiemmin keväällä jättävänsä isoisänsä muistotilaisuuden väliin sen jälkeen, kun Britannian sisäministeriö linjasi, ettei Harry perheineen tulisi saamaan enää ympärivuorokautista poliisisuojelua Isossa-Britanniassa, vaikka maksaisi sen itse.

Prinssin tiedottaja ilmoitti Harryn päätöksestä ennen maaliskuun puoliväliä ja samassa yhteydessä kerrottiin, että Harryn lakimiesten mukaan kuninkaallinen "ei tunne oloaan turvalliseksi" jotta voisi matkustaa Atlantin yli Yhdysvalloista vanhaan kotimaahansa. Pariskunnan päätös jättää väliin prinssi Philipin muistotilaisuus kirvoitti laajaa kritiikkiä. 

Iäkkään kuningatar Elisabetin terveydentila sen sijaan on ollut laaja huolenaihe jo pitkään. Kuningatar on kärsinyt viimeisen vuoden aikana terveysongelmista ja lähteiden mukaan hän liikkuu tällä hetkellä suurimmaksi osin pyörätuolin avulla. Kuningatar on perunut kuluvan vuoden aikana runsaasti edustustilaisuuksia ja joutui jättämään väliin myös tämän vuoden pääsiäismessun.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat