Harry ja Meghan palasivat Yhdysvaltoihin – poistuivat salaa takavasemmalle jo ennen kuningatar Elisabetin juhlien loppuhuipennusta

Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan 0:58
Katso videolta – näin Harry ja Meghan saapuivat edustamaan kuninkaallisten rinnalle ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin perheen vierailu Isossa-Britanniassa päättyi hyvissä ajoin sunnuntaina.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan perheineen ovat jälleen jättäneet Ison-Britannian taakseen. The Sunin mukaan Harry, Meghan ja parin kaksi lasta Archie, 3, ja Lilibet, 1, lähtivät maasta jo ennen kuin kuningatar Elisabetin 70-vuotista valtakautta juhlistaneen viikonlopun huipentanut jättikonsertti alkoi Lontoossa sunnuntaina 5. kesäkuuta. 

Lähteiden mukaan herttuaperhe olisi lähtenyt Ison-Britannian kodistaan Frogmore Cottagesta ja suunnannut kohti Farnboroughin lentokenttää sunnuntaina jo ennen iltapäivää.

Harry ja Meghan asuvat lastensa kanssa Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Perheen viikonloppumatkan Harryn kotimaahan Isoon-Britanniaan arvioidaan maksaneen noin 160 000 puntaa, eli noin 186 000 euroa. Tietoa ei ole siitä, maksaako pari matkansa kulut itse. 

Nelipäiväisen juhlaviikonlopun aikana Harrya ja Meghania ei juurikaan nähty julkisesti.

Torstaina Harry ja Meghan ikuistettiin muutamiin kuviin heidän hyssytellessään leikkisästi kuninkaallisia lapsia Trooping the Colour -paraatin aikana. Buckinghamin palatsin parvekkeella heitä ei nähty kuninkaallisen ydinperheen rinnalla. 

Perjantaina 3. kesäkuuta pariskunta saapui St. Paulin katedraaliin Lontoossa kiitosjumalanpalvelukseen muun kuninkaallisen perheen rinnalla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Harry ja Meghan edustivat brittihovin jäsenten rinnalla sitten kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytymisen maaliskuussa 2020. Harry ei kommunikoinut jumalanpalveluksen aikana lainkaan isänsä prinssi Charlesin tai isoveljensä prinssi Williamin kanssa.

Puolisonsa Meghanin kanssa Harry puolestaan vaihtoi muutaman sanan jumalanpalveluksen aikana. 

– Joo, kaikki on hyvin, Meghanin nähtiin sanovan Harrylle. 

Herttuapari jätti väliin seurusteluhetken muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa ja he suuntasivat sen sijaan takaisin Frogmore Cottageen. Harry ja Meghan eivät myöskään osallistuneet lauantai-iltana Buckinghamin palatsilla järjestettyyn juhlaan. 

Viikonlopun aikana herttuaperhe juhlisti myös kuopuksensa Lilibetin yksivuotissyntymäpäiviä. Lähteiden mukaan pienokaisen synttäreillä nähtiin nuoria kuninkaallisia, kuten esimerkiksi Zara ja Mike Tindallin lapset. Lähteet kertovat, että syntymäpäivät järjestettiin piknik-tyyliin Frogmore Cottagella. 

Mediatietojen mukaan myös kuningatar Elisabet tapasi Lilibetin ensimmäistä kertaa ennen kuin tämä täytti vuoden. The Sunin lähteiden mukaan hovi ei kuitenkaan aio julkaista yhteiskuvaa kuningattaresta ja Lilibetista, joka on saanut nimensä lempinimen mukaan, jota kuningatar Elisabetin läheisin lähipiiri hänestä on käyttänyt. 

Lue myös:

    Uusimmat