Mainos

Lähi-itä -asiantuntija: Turistin ei kannata Egyptin kahakoita säikähtää

Professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta sanoo, että levottomuuksista huolimatta Kairoon ja muuallekin Egyptiin voi matkustaa turvallisin mielin.

– Toistaiseksi levottomuudet ovat olleet hyvin paikallisia, eli mielestäni kuka tahansa voi mennä Kairoon ja muualle Egyptiin, sanoi Juusola MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Egyptissä opposition ja presidentti Mohamed Mursia tukevan Muslimiveljeskunnan välejä hiertää uusi perustuslaki. Perustuslakiesityksen kannattajat ja vastustajat ovat molemmat kutsuneet ihmisiä kaduille tänään, ja Kairossa muun muassa koulut ovat suljettuina levottomuuksien pelossa.

– Perustuslakiin liittyy suuria tunteita, koska siinä määritellään uudelleen mikä on uskonnon asema laissa. Oppositio pelkää, että uskonnon valta yhteiskunnassa lisääntyy.

Juusola pitää todennäköisenä että levottomuudet Egyptissä eivät kasva massiivisiin mittoihin.

– Yksi näkökulma on se, että Egypti tarvitsee turisteja, ja itse ajattelen niin, että tämä rajoittaa Muslimiveljeskunnan toimia. Jos he menevät liian pitkälle, se näkyy turismissa, mikä olisi kohtalokasta, sanoi Juusola.

Katso professori Hannu Juusolan haastattelu: (Huomenta Suomi 11.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.