Lähes 200 amerikkalaista haastoi Hertz-autovuokraamon oikeuteen – tämän karmeampaa asiakaskokemusta on vaikea edes kuvitella

Asiakkaat kertovat Hertzin ilmoittaneen laillisesti vuokrattuja autoja varastetuiksi kesken vuokrauksen, mistä johtuen poliisit ovat pysäyttäneet asiakkaita toisinaan rajuinkin ottein. Tapausten seurauksena asiakkaat ovat joutuneet omien sanojensa mukaan täysin syyttöminä jopa telkien taakse. Joukkokannetta ajavan juristin mukaan virheellisten autovarkausepäilyjen syy on Hertzin järjestelmissä, joita yhtiö ei ole saanut korjattua.

Yhdysvalloissa peräti 191 Hertzin asiakasta on nostanut joukkokanteen autovuokraamoa vastaan. Kyseiset asiakkaat – nyt mahdollisesti jo entiset asiakkaat – kertovat joutuneensa poliisin kanssa tekemisiin täysin ilman syytä vuokrattuaan auton Hertziltä. Asiakkaiden mukaan Hertz oli ilmoittanut laillisesti vuokrattuja autojaan varastetuiksi.

Yksi oman tarinansa kertoneista on Carrie Gibbs, joka pidätettiin kalifornialaisella huoltoasemalla vuonna 2019. Hän oli ottanut Hertziltä vuokra-auton, koska hänen omansa oli korjaamolla kolarin vuoksi. Hetken jopa telkien takana viettänyt Gibbs kertoi CBS:lle, että vakuutusyhtiön kautta vuokrattu auto toi harmia pitkäksi aikaa, sillä vaikka syytteet autovarkaudesta lopulta kumottiinkin, menetti hän kiinteistönvälittäjän lupansa vuodeksi.

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:ssa työskentelevä mies kertoi ajaneensa Hertziltä vuokratulla katumaasturilla, kun poliisi pysäytti hänet ja pidätti aseella osoittaen. Tässäkin tapauksessa Hertz oli ilmoittanut auton varastetuksi.

Floridalaisen Carmen Boskon tapaus on kuitenkin ehkä se kaikkein vakavin. Hän kertoo vuokranneensa auton tammikuussa ja palauttaneensa sen sovitusti huhtikuussa. Elokuussa hänet pidätettiin ja heitettiin tyrmään 40 päiväksi.

Steven Robinsold puolestaan joutui viime kesäkuussa pidätetyksi, vaikka hän ei ollut koskaan edes vuokrannut autoa Hertziltä.

– Tämä on ollut elämäni kamalin kokemus, Robinsold vuodatti.

Rejeana Meado vuokrasi toukokuussa Hertziltä auton kolmeksi päiväksi ja sanoo palauttaneensa sen ajallaan. Joulukuun alussa hän sai kuitenkin vuokraamosta postia, jossa kerrottiin, että auto on ilmoitettu varastetuksi.

– Kun ovikello soi, pelkään, että poliisit tulevat hakemaan minua, Meado sanoi CBS:lle.

Valtavat korvaukset haussa

Joukkokanteessa haetaan yhteensä 530 miljoonan dollarin eli noin 470 miljoonan euron korvauksia. Kannetta ajava juristi Francis Alexander Malofiy kertoo, että korvausvaatimusten perusteina on muun muassa vankilassa tai syytteessä vietettyjen päivien lukumäärä sekä eriasteiset haitat henkilöiden maineelle ja luottokelpoisuudelle.

– Hertz ei kykene löytämään autojaan. He eivät saa rikkinäisiä tietojärjestelmiään korjattua, eivätkä kykene noudattamaan omia standardoituja toimintatapojaan. Tämä kaikki on johtanut kammottavaan lopputulokseen, jonka vuoksi ihmiset astuvat esiin tultuaan väärin perustein pidätetyiksi, vankilaan heitetyiksi ja syytetyiksi Hertzin toimesta. Tämän on loputtava, Malofiy puhisi.

LAPD jahtasi kuusipyöräistä Fordia Los Angelesissa 0:45
Takaa-ajo Amerikan malliin: LAPD jahtasi vaahtokarkkipäisen DJ Marshmellon varastettua kuusipyöräistä Ford F-550 Super Dutya halki Los Angelesin.

Näin Hertz vastasi

Hertz kieltäytyi kommentoimasta "yksittäisiä tapauksia" yhdysvaltalaismedialle ja antoi ainoastaan seuraavan lausunnon, jonka se antoi jo aiemmin tänä syksynä:

– Hertz välittää syvästi asiakkaistaan, ja vuokraamme ajoneuvoja menestyksekkäästi kymmenille miljoonille matkailijoille vuosittain. Valitettavasti näiden esiin nousseiden oikeustapauksien taustalla on asianajajia, joilla on kokemusta faktoja vääristelevien perättömien väitteiden esittämisestä. Näissä tapauksissa suurimmassa osassa on kyse asiakkaista, joiden olisi pitänyt palauttaa autot viikkoja tai jopa kuukausia aiemmin ja jotka lopettivat yhteydenpidon palautuspäivämäärän umpeuduttua. On hyvin harvinaista, että joudumme tekemään ilmoituksen viranomaisille, ja silloinkin turvaudumme siihen vasta, kun olemme tehneet hengästyttävän monta yritystä asiakkaan tavoittamiseksi.

Katso alta nashvilleläisen paikalliskanavan raportti aiheesta.

Lähteet: CBS, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat