TM paljasti vuokrapakujen karmean kunnon: Joka toinen olisi hylätty katsastuksessa – yksi täysin hengenvaarallinen

Tekniikan Maailma suoritti pistokokeita autovuokraamojen pakettiautoille, ja tulokset olivat huolestuttavia.

Autovuokraamojen toiminta siirtyy yhä enemmän perinteisistä kivijalkaliikkeistä nettiin ja erilaisiin mobiilisovelluksiin. Tekniikan Maailman mukaan tämä on mahdollistanut aiempaa alhaisemmat hinnat, mutta sen seurauksena pienentyneet katteet näkyvät muun muassa auton likaisuudessa, kolhuissa ja teknisessä kunnossa.

TM vuokrasi kuusi pakettiautoa ja vei ne kuntotarkastukseen. Kolme autoista oli pääkaupunkiseudulta, kolme Lahdesta. Autoista neljä vuokrattiin perinteisestä kivijalkavuokraamosta, kaksi netin kautta. Vuokraamot, joista autot haettiin olivat Europcar, Scandic Rent, Veho Rent, WestMac, Pakuovelle.com ja 24Rent.

Katso alla olevalta videolta, miltä näyttää uusi Mercedes-Benz Sprinter.

2:12

– Useampi auto oli odotusten mukaisesti melko likainen ja jo matkalla kaksi autoa alkoi valittaa huollon puutteesta, mutta mukana oli myös pari aivan kelvollista ja jopa siistiä autoa, Tekniikan Maailma kirjoittaa.

Isoimmat yllätykset paljastuivat kuitenkin vasta kuntotarkastuksessa. Kuudesta autosta kolme ei olisi läpäissyt katsastusta.

Yksi autoista olisi pitänyt muutoskatsastaa, mutta tapa, jolla muutokset oli tehty, olisi tehnyt muutoskatsastuksen mahdottomaksi. Toisessa oli pieniä teknisiä vikoja, ja kolmas oli suorastaan hengenvaarallinen. 

– Etujarrut puolsivat, takajarrujen osissa oli vakavia korroosiovaurioita, jarruneste oli vaihdon tarpeessa ja akku irti. Renkaat täristivät, paineet olivat väärät (kuten tosin useissa muissakin autoissa), jarruvalo oli pimeänä ja tuulilasin pesimissä puutteita. Jos vararengasta olisi tarvittu, se olisi pitänyt irrottaa leikkauspolttimella tai rälläkällä, TM toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja