Pienen kolhun kylkeensä saanut auto närästää taloyhtiötä – perheenisä joutuu jatkossa pysäköimään muualle hinauksen uhalla

5:42
10-vuotias ruotsalaispoika osti itse tienaamillaan rahoilla Volvo 740:n.

Tiedätkö sen tunteen, kun olet laittanut nimesi aikoja sitten paperiin, jota pidit merkityksettömänä, mutta joka tuleekin sitten joskus takaisin kummittelemaan? Tämä yhdysvaltalaismies tietää, eikä taatusti unohda.

Dallasilainen uutiskanava CBS 11 kertoo Sontlux Sukhavachanan löytäneen itsensä erikoisesta ja ikävästä pinteestä. 

Sukhavachana omistaa joitain vuosia vanhan Chevrolet Traversen, joka sai taannoin kolhun kylkeensä. Kolhu ei ole aivan huomaamaton, mutta ei erityisen isokaan.

Auton omistava kolmen lapsen isä kertoo, että hänen asuintalonsa omistava yhtiö otti häneen yhteyttä ilmoittaakseen, että auto tultaisiin hinaamaan pois taloyhtiön parkkipaikalta, mikäli Sukhavachana ei korjauta lommoa.

Kerrostalossa vuokralla asuva Sukhavachana sanoo allekirjoittaneensa paperin, jossa ilmoitettiin, että parkkiruutuihin hylätyt tai muuten vain huonokuntoiset autot voidaan hinata pois. Sukhavachana oletti säännön viittaavan lähinnä ajokelvottomiin ruosteläjiin, mutta näin ei ilmeisestikään ole. Sukhavachanan saaman kirjeen sanamuodot eivät nimittäin jätä varaa tulkinnalle:

– Ymmärrämme, että ajoneuvo on henkilökohtaista omaisuuttasi, ja sinulla on oikeus ajaa sellaisella autolla kuin haluat. Selvitystemme perusteella useimmat hyvistä asiakkaistamme kuitenkin toivovat tätä [käytäntömme toimeenpanoa], ja meillä on velvollisuus toimia sen mukaan, kirjeessä kerrottiin.

– Mikäli haluat siistin, rauhallisen ja hyvin ylläpidetyn paikan asua ja noudatat sääntöjä, uskomme, että olemme paras vaihtoehtosi. Mikäli et kuitenkaan välitä sääntöjen noudattamisesta, et tule olemaan onnellinen kanssamme, kirjeessä jatketaan varsin yksiselitteisesti.

Kiinteistöstä huolehtivan yrityksen mukaan asukkaat "kertovat jatkuvasti", että ensimmäinen asia, johon he kiinnittävät huomiota, ovat parkkipaikalla olevat autot. Mikäli parkkipaikalla on huonokuntoisia ajoneuvoja, antaa se "muiden asukkaiden mukaan" kuvan huonosti hoidetusta taloyhtiöstä.

Sukhavachanan mukaan yritystä ei kiinnosta asunnoista tehdyt vikailmoitukset läheskään niin paljon kuin parkkipaikalla olevien autojen kunto. Osassa asunnoista on kosteusvaurioita ja jopa hometta, mutta vaatimukset korjauksista ovat kaikuneet kuuroille korville.

CBS 11 sai selville, että Sukhavachana ei ole ongelman kanssa yksin. Erään asukkaan auto oli hinattu pois, koska siitä oli lähtenyt maalia. Toinen auto siirrettiin, koska se oli maalattu kahdella eri värillä. Sukhavachanan mukaan autoa ei saa myöskään peittää. Ei edes tarkoitukseen suunnitellulla suojapeitteellä.

Yrityksestä ei haluttu kommentoida asiaa. He tyytyivät toteamaan, että käytäntö on havaittu hyväksi, ja se on ollut voimassa lähes 40 vuotta.

Lähde: CBS 11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja