Mainos

Lähes 170 kuoli yhteenotoissa Afganistanissa

Väkivalta koko Etelä-Afganistanissa on lisääntynyt voimakkaasti kuluneen vuoden aikana ja yhteenottoja sattuu lähes päivittäin.

Lähes 170 talebantaistelijaa ja yksi Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilas on kuollut Etelä-Afganistanissa käydyissä taisteluissa. Asiasta kertoi Yhdysvaltain armeija tänään.

Taisteluista raskain käytiin Helmandin maakunnassa lähellä Musa Qalan kylää. Talebanit hyökkäsivät eilen liittouman ja Afganistanin armeijan joukkojen kimppuun, jotka vastasivat hyökkäykseen. Taistelut jatkuivat vielä tänään. Myös pommikoneet moukaroivat talebaneja, joita kuoli liittouman mukaan ainakin 104. Yksi liittouman sotilas kuoli ja neljä haavoittui.

Samantyylinen taistelu käytiin myös viereisessä maakunnassa Uruzganissa. Siellä 65 talebankapinallista sai surmansa pommikoneiden ja tykistön tuella käydyssä taistelussa, joka niin ikään alkoi jo eilen.

Väkivalta koko Etelä-Afganistanissa on lisääntynyt voimakkaasti kuluneen vuoden aikana ja yhteenottoja sattuu lähes päivittäin. Afganistanin taisteluissa on tämän vuoden aikana kuollut 173 liittouman sotilasta, noin 4000 kapinallistaistelijaa sekä satoja siviilejä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.