Mainos

Lahden huumevyyhdessä useita vankeustuomioita

Lahden käräjäoikeus langetti tänään yli kaksikymmentä vankeustuomiota ja saman verran sakkorangaistuksia viime vuoden lopulla paljastuneessa suuressa huumevyyhdessä.

Päätekijä, lahtelainen Petri Juhani Liikanen, sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta yhteensä viiden vuoden vankeustuomion. Lisäksi hän joutuu menettämään valtiolle huumeidenmyynnin tuottamana taloudellisena hyötynä 50 000 markkaa. Liikasen ohella kaksi myyjistä tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta yli vuoden ehdottomaan vankeuteen. Pääosa juttuun sotkeutuneista oli nuoria käyttäjiä, jotka saivat joko sakkorangaistuksen tai lyhyitä ehdollisia ja ehdottomia vankeustuomioita huumausainerikoksista ja niihin liittyneistä muista tekemisistä, mm. ampuma-aserikoksista.

Huumejutussa on kysymys vuosina 1995-1997 jatkuneesta myynnistä, jota Liikanen harjoitti pääasiassa asunnostaan Lahden keskustassa. Hän myi ja välitti heroiinia, amfetamiinia, ecstasy-tabletteja sekä kannabistuotteita. Varsinaisesta alamyyjäverkoston organisoinnista ei kuitenkaan saatu näyttöä. Erityisen raskauttavana käräjäoikeus piti sitä, että Liikanen levitti huumeita myös alaikäisille, ensin ilmaiseksi ja sitten myymällä. Hän oli houkutellut etenkin nuoria naisia ravintolasta asunnolleen, joka toimi huumeiden välityspaikkana. Lisäksi Liikanen jatkoi toimintaa, vaikka sai jo vuoden 1997 alussa Helsingissä tuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Alunperin jutussa kuulusteltiin noin 70 henkilöä. Osa nuorista käyttäjistä ja ensikertalaisista jäi ilman syytettä. Nyt tuomituistakin suurin osa on noin 20-vuotiaita. Lahden käräjäoikeuteen on vielä tulossa seitsemän samaan huumevyyhteen kuuluvaa juttua. Lahden tutkinnassa on selvinnyt myös Helsingissä ja Pohjanmaalla tapahtuneita huumausainerikoksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.