Mainos

Lahden epäilty raiskaaja kiinni – poliisilta erityiskiitos nokkelalle kuvaajalle

Lahden raiskauksesta epäiltynä on otettu kiinni noin 30-vuotias ulkomaalainen mies.

Eteläisestä Euroopasta kotoisin oleva epäilty otettiin kiinni eilen illalla Seinäjoella Sahalammen uimarannan läheisyydestä. Mies ei asu Suomessa.

Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti. Ennen kiinniottoa poliisi sai useita vihjeitä epäillystä ja hänen käyttämästään autosta.

– Meillä on nyt pääepäilty kiinni, mutta epäillyn raiskauksen aikaan kuskina olleesta miehestä meillä ei ole tietoa. Hänestä meillä on olemassa vain aiemmin julkisuuteen annetut tuntomerkit, rikoskomisario Ville Hahl Päijät-Hämeen poliisista kertoo MTV3 Uutisille.

Epäiltyä tullaan kuulustelemaan viikonlopun aikana, ja häntä todennäköisesti esitetään vangittavaksi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa maanantaina.

Epäilty oli liikkunut raiskauksen jälkeen ympäri Etelä-Suomea aina itärajan läheisyydestä länsirannikolle. Epäillystä ja hänen seurueensa autoista saatiin useita hyviä vihjeitä.

"Toivottavasti ette säikähdä vaimoa"

Erityiskiitoksen poliisilta saa viime tiistaina epäillyn auton Vammalassa kuvannut mies. Mies laittoi vaimonsa epäillyn seurueen ja sen autojen eteen, näytellen, että kuvaisi vaimoaan. Kuvat mies lähetti poliisille, mutta epäilty seurueineen oli ehtinyt poistua paikalta.

– Toivottavasti ette säihkähdä kuvassa olevaa vaimoa, mies mainitsi poliisille lähettämässään kuvaviestissä.

Poliisi vastasi lähettäneelle henkilölle kiitosten kera.

– Vaimosi kuvan perusteella Päijät-Hämeen poliisi uskoo, että olet onnellinen mies.

Raiskaus tapahtui aamuyöllä 4. kesäkuuta, kun noin 25-vuotias nainen riiteli poikaystävänsä kanssa Aleksanterinkadulla Lahdessa. Kadun laitaan pysähtyi punainen, todennäköisesti Ford Escort Express -merkkinen pakettiauto, jossa oli poliisin mukaan kaksi ulkomaalaisperäistä miestä.

Nainen nousi autoon, ja kuljettaja ajoi vastoin naisen pyyntöä metsikön laitaan. Nainen pakeni läheiselle pururadalle, mutta auton kyydissä ollut mies juoksi naisen kiinni ja raiskasi hänet pururadalla. Miehet jättivät naisen metsään ja poistuivat paikalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.