Lähde: Barcelonalta karu näkemys Lionel Messin vaihtoehdoista – presidenttiehdokas pitää legendan lähtöä entistä varmempana: "Päätös on kypsynyt vuosia ja se on peruuttamaton"

5:06
MTV Uutiset Livessä keskusteltiin Lionel Messin mahdollisesta siirrosta.

Lionel Messin ja Barcelonan välinen kiista on lukkiutunut viime päivien aikana täysin, mutta seuran uudeksi presidentiksi ehdolla oleva Toni Freixa uskoo jalkapalloikonin lähdön olevan väistämätöntä.

Argentiinalainen ei ilmestynyt sunnuntaina joukkueen koronatesteihin eikä maanantain ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin.

– Kuten olen monesta lähteestä kuullut, pelaajan päätös on kypsynyt vuosia ja se on peruuttamaton. En usko, että paluuta on enää takaisin, Freixa sanoi goal.comin haastattelussa.

Freixan mukaan yksi Messin päätöksen tärkeimmistä perusteista on se, että Barcelona on pudonnut Euroopan parhaimpien seurojen joukosta. Joukkue menetti koronavirustauon jälkeen sarjajohtonsa Real Madridille ja päätti kautensa nöyryyttävään tappioon Bayern Münchenia vastaan Mestarien liigan puolivälierissä.

Messin viime päivien ratkaisut kertovat samasta asiasta: hän ei pidä itseään enää Barcelonan pelaajana. Seura näkee asian kuitenkin toisin. ESPN:n tietojen mukaan katalonialaisjätti katsoo Messin voivan poistua seurasta ilmaiseksi vain, jos hän jättää ensi kauden kokonaan pelaamatta.

Ilmeisimpänä uutena osoitteena on pidetty alusta asti Manchester Cityä, jota valmentaa Messin pitkäaikainen luotettu ystävä Pep Guardiola. Kaksikko voitti yhdessä Barcelonassa lukuisia pokaaleja vuosina 2008-2012.

– Mielestäni siirto Manchester Cityyn on todennäköinen. Messi on kokenut täydellisimmät vuotensa Barcelonassa nimenomaan Pepin alaisuudessa. Olisi vain loogista, jos kaksikko työskentelisi jälleen yhdessä, Freixa arvioi.

– Cityllä - kuten lähes kaikkilla muillakin englantilaisilla seuroilla - on käytännössä kaikki tarvittavat taloudelliset resurssit rakentaa joukkue, joka voi voittaa mitä tahansa.

Barcelonalla olisi myös mahdollisuus hyötyä tilanteesta ja ajatella tulevaisuutta. Messin sopimus päättyy joka tapauksessa ensi kesänä, jolloin hänen menettämisensä ilmaiseksi olisi nykyistäkin tilannetta suurempi katastrofi.

– Messin vaikutus Barcelonan peliin on ollut viimeiset vuodet valtava. Pelitapa on luotu antamaan hänelle pallo ja toivomaan, että jokaista maagista tapahtuisi. Ilman häntä joukkueen kaikki pelaajat ovat uudella tavalla tarpeellisia. Se voi olla myös vapauttavaa, Freixa pohti. Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja