Lääkäri tyrmäsi jalkapallon superhyökkääjän uran jatkon – tuolloin 17-vuotias nuorukainen sai tylyn tuomion

6:16
Robert Lewandowski

Puolan Robert Lewandowski on eittämättä yksi maailman parhaimmista hyökkääjistä. Puolalaisen ura olisi voinut saada kuitenkin toisen käänteen, mikäli hän olisi uskonut lääkärinsä sanoja.

Lewandowskin ystävä Kamil Rylka kertoi puolalaiselle Sportille, että lääkäri sanoi 17-vuotiaalle Lewandowskille tämän kehon olevan liian hutera ja heikko jalkapalloon. Kaksikko oli samaan aikaan puolalaisseuran Legian riveissä juniori-ikäisinä.

– Nyt hän on kone, mutta tuolloin hän oli liian heikko. Seuralääkärimme oli erittäin pessimistinen hoitaessaan Lewyn nilkkaa ja uskoi, että kuntoutukseen menisi liikaa aikaa. Hän sanoi Robertille, että tämä ei koskaan pelaisi jalkapalloa huipputasolla. Hän sanoi, että Robert saisi paljon vammoja ja ongelmia kehonsa kanssa, Rylka sanoi.

Tuolloin aina iloinen Lewandowski katosi täysin kuvasta.

– Hän oli todella surullinen silloin, Rylkea totesi.

Puolalaistähden urakiito lähti todella kiitoon, kun hän siirtyi pois Legiasta. Znicz Pruszkowin paidassa Lewandowski niittasi kahteen kauteen 38 maalia vuosina 2006-2008. Alempien sarjojen maalitehtailu tarjosi paikan Puolan pääsarjaan Lech Poznaniin, jossa hurja jälki sai jatkoa.

Puolasta matka jatkui Saksaan, jossa Lewandowski viihtyy yhä. Hän teki Borussia Dortmundin paidassa neljään kauteen yli sata maalia kaikki kilpailut mukaanlukien. Nykyistä seuraa Bayernia Lewandowski on edustanut vuodesta 2014 lähtien. 

Lewandowski on pelannut seurajoukkueurallaan lähes 700 ottelua ja tehtaillut valtavat 484 maalia. Maajoukkueessa saldo on 122 ottelua ja 69 maalia. Puolan EM-kisataival päättyi keskiviikkona, kun se hävisi Ruotsille 2-3-numeroin. Se olisi tarvinnut ottelusta voiton.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja