Lääkäri suositteli sairaalle vauvalle hierontaterapiaa – lohduttomat seuraukset: "Jos lapsesi on kipeä, vie hänet sairaalaan"

7:58
Videolla keskustellaan vauvoista.

Lääkäri suositteli yskästä kärsineelle neljän kuukauden ikäiselle vauvalle lääkkeiden sijaan hierontaterapeuttia, kertoo Kidspot-sivusto.

Äiti vei neljän kuukauden ikäisen tyttärensä lääkäriin, koska pienokaista vaivasi paha yskä. Tutkittuaan tytön kurkun ja keuhkot lääkäri totesi, että lapsi ei tarvitsisi lääkettä, koska oli vasta neljän kuukauden ikäinen.

Lääkehoidon sijaan lääkäri ehdotti, että äiti veisi lapsen perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen erikoistuneelle hierontaterapeutille. Nainen teki työtä käskettyä ja niin pikkuvauva sai 20 minuuttia akuhierontahoitoa.

Kotimatkalla äiti huomasi, että lapsen sieraimista tuli vaaleanpunaisia kuplia. Sen jälkeen tyttö näytti pyörtyvän. Hän ei enää herännyt.

Sai monielinvaurion ja kuoli

Nainen vei pikkuisen sairaalaan, mutta lääkärit eivät onnistuneet pelastamaan pienokaisen henkeä. Lapsi oli kuollut monielinvaurion takia.

Lapselle hoitoa antanut yritys kertoi, että heidän työntekijänsä ovat päteviä, ja että lapsi oli voinut hyvin, kun äiti ja tytär olivat lähteneet paikalta. Yritys lupasi myös auttaa paikallisia viranomaisia tutkimuksissa, jotka nyt ovat meneillään.

Sairaan lapsen kanssa sairaalaan

Kidspot-sivuston haastattelema lääkäri Sam Hay kertoo, että tämänkaltaiset tapaukset osoittavat, että uskomukseen perustuvat hoidot voivat olla vaarallisia.

– On epätodennäköistä, että pelkkä hieronta johti lapsen kuolemaan. Todennäköisesti hän kuoli siksi, että vanhemmat eivät vieneet häntä kiireesti sairaalaan.

Hay kehottaakin pitämään mielessä muistisäännön:

– Jos lapsesi on kipeä, mene sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja