Äiti käänsi katseensa vain hetkeksi – pikkupoika hukkui isovanhempien mökillä: "Emme kuulleet äännähdystäkään"

Kolmen lapsen äiti Jennifer Potts kertoi Love What Matters -sivustolle lähettämässään tekstissä, miten toinen hänen pojistaan hukkui kesken lomapäivän. Jennifer oli kääntänyt katseensa pois vain hetkeksi.

Toukokuun lopulla Jennifer perheineen oli lähtenyt miehensä vanhempien luo viettämään viikonloppua. Isovanhempien mökki oli järven rannassa.

Pieni hetki riitti

Grillailun jälkeen alettiin etsiä sopivaa paikkaa keinulle. Piha vietti alaspäin, joten se ei ollut aivan helppoa. Lopulta sopiva kohta löytyi, ja Jenniferin mies ja anoppi lähtivät etsimään jotain, jolla keinu saataisiin kiinni. Jennifer käänsi selkänsä lapsilleen vain hetkeksi.

Sitten Liam-poika, 6, sanoi: ”Äiti, Levi putosi veteen”.

Jennifer oli ensin ajatellut, että saisi pojan helposti pois vedestä. Pian hän kuitenkin huomasi, että tilanne oli vakava. Hän laski Olivia-tyttärensä maahan, juoksi ja hyppäsi veteen niin nopeasti kuin pystyi.

Kun hän veti kolmevuotiaan Levin ylös vedestä, pojan kasvot olivat kalpeat ja huulet siniset. Näky järkytti häntä. Hän laski pojan järven rannalle.

– Ajattelin, että näin ei voi käydä, näin ei saa käydä, Jennifer muistelee.

Elvytys ei auttanut

Jennifer huusi ”apua” niin kovaa kuin kykeni. Hänen miehensä ja anoppinsa juoksivat paikalle.

Jennifer ei tiennyt, miten elvytetään, mutta hän yritti silti. Pojan keuhkoista tuli ulos vettä, ja mahakin tuntui olevan täynnä vettä. Pian paikalle saapui muita apuuun, ja he yrittivät vuorostaan saada pojan virkoamaan.

– Tiesin koko ajan, että hän oli kuollut, mutta toivoin silti, että hän vielä tokenisi.

Jennifer soimasi itseään siitä, että ei ollut pitänyt lapsia silmällä koko aikaa.

– Hän ei voinut olla vedessä niin kauan. Emme poistuneet takapihalta, ja olin ihan lähellä, hän kirjoitti.

Kaikki kävi yllättävän nopeasti

Jennifer ei olisi ikinä uskonut, että lapsi olisi voinut hukkua vain noin 12 metrin päässä hänestä tai hukkua silloin, kun he eivät edes olleet leikkimässä vedessä. Hän ei ollut tajunnut, että hukkuminen voi tapahtua sekunneissa.

– Hukkuminen ei tapahdu niin kuin elokuvissa. Ei silloin pärski tai huuda apua. Olimme siellä aivan hänen lähellään emmekä kuulleet äännähdystäkään. Käänsin katseeni kirjaimellisesti vain minuutiksi, ja hän oli poissa. Hän ei ollut ollut edes lähellä vettä.

Muutaman minuutin kuluttua Levin pulssia ei vieläkään tuntunut.

Ambulanssilla sairaalaan

Kun ambulanssi saapui, he joutuivat vastaamaan kysymyksiin tapahtuneesta. Jenniferillä oli hirveä olo. Hän ei vielä tänä päivänäkään osaa vastata niihin, ja hänestä tuntuu, että hän on laiminlyönyt lapsensa.

Jostain syystä ambulanssi ei lähtenyt saman tien eivätkä he saaneet olla sen kyydissä Levin kanssa. He tulivat sen sijaan perässä sairaalaan autolla.

Levi menehtyi

Lopulta vanhemmille kerrottiin, että poika oli menehtynyt. He pyysivät saada nähdä poikansa ja ottaa tämän syliinsä vielä viimeisen kerran.

– Pidimme hänestä kiinni useita tunteja.

Jennifer soitti ja kertoi suru-uutisen äidilleen. Hänestä tuntui, että hän oli pettänyt kaikki ja etenkin poikansa. Hän pelkäsi, mitä muut ajattelisivat hänestä.

Lapset eivät osanneet uida

Jenniferin lapset eivät osanneet uida, sillä hän oli ajattelut, että uimakoulu ei ollut tarpeen. Hän oli ajatellut, että he eivät olisi koskaan niin paljon veden äärellä, ehkä muutaman kerran vuodessa.

Levin kuoleman jälkeen hän laittoi muut lapsensa uimakouluun ja toivoo, että muutkin vanhemmat tekisivät samoin.

Lue myös:

    Uusimmat