Mainos

Lääkäreiden neuvottelut huomiselle

Suomen Lääkäriliitto päättää kuntien palveluksessa olevien lääkäreiden virkaehtosopimuksen hyväksymisestä tai mahdollisesta lakonuhasta huomenna.

Lääkäriliiton valtuuskunta päätti pitkälle iltaan venyneen kokouksensa vuoksi lykätä päätöksentekoaan lauantaihin aamupäivään.

Aikataulun venymiseen vaikutti lääkäriliiton puheenjohtaja Kati Myllymäen mukaan se, että kuntatyönantajan jättämä sopimustarjous saatiin vasta hieman ennen viittä perjantai-iltapäivänä. Valtuuskunta oli valmistautunut ilmoittamaan kello 19:ksi sovitussa tiedotustilaisuudessa, että neuvottelut ovat katkenneet tuloksettomina.

Valtuuskunta käsitteli Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tarjousta tänään kello 17 alkaneessa kokouksessaan, ja yli satasivuista sopimusehdotusta tutkittiin vielä myöhään illalla sekä liiton hallituksessa että valtuuskunnassa.

Kuntatyönantajaa edustavan Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja akavalaisen Suomen lääkäriliiton välisiä neuvotteluja on käyty tiiviisti koko viikko, ja perjantaina niitä käytiin koko päivä. Sopimuskiista koskee vajaata 6000:ta sairaalalääkäriä, noin 3000:ta terveyskeskuslääkäriä sekä hammas- ja eläinlääkäreitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.