Mainos

L-idän väkivalta jatkunut kuukauden

Lähi-idässä väkivaltaisuudet ovat jatkuneet nyt kuukauden ja surmansa on saanut lähes 140 ihmistä. Arafat pyysi jälleen kansainvälisen yhteisön suojelua palestiinalaisille. Saksa ja Venäjä yrittävät auttaa levottomuuksien lopettamisessa.

Eilen yli 50 palestiinalaista haavoittui yhteenotoissa Israelin armeijaa vastaan Länsirannalla ja Gazassa.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin johtama Fatah-järjestö julisti palestiinalaisalueille "hätätilan" ja kehotti kansaakiihdyttämään taisteluaan. Arafat pyysi myös jälleen kansainvälistä yhteisöä suojelemaan palestiinalaisia Israelin armeijan voimatoimilta.

Palestiinalaisten uusi kansannousu puhkesi syyskuun lopulla, kun oikeistopoliitikko Ariel Sharon suututti palestiinalaiset vierailemalla Jerusalemin vanhan kaupungin moskeija-alueella.

Rauhan etsintä jatkuu

Maailman johtajat ovat jatkaneet yrityksiä sovitella Israelin ja palestiinalaisten välejä.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder aloitti eilen Lähi-idän kiertomatkansa Egyptistä ja Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov tapasi Moskovassa palestiinalaisten itsehallinnon kakkosmiehen.

Ääri-islamilainen Hizbollah-järjestö ja palestiinalainen Abul Abbasin johtama radikaaliryhmä puolestaan uhkasivat Israelia terrori-iskuilla.

Abbasin ryhmä tunnettaan yli 400 matkustajaa kuljettaneen luksusristeilijä Achille Lauron kaappauksesta Välimerellä viisitoista vuotta sitten. Kaappauksessa kuoli yksi ihminen. Ryhmän ei tiedetä iskeneen kymmeneen vuoteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.