Mainos

Kysely: Reilu puolet amerikkalaisista tyytyväisiä Bushiin

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin suosio Yhdysvalloissa on erittäin vahva. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Bushin toimiin on tyytyväisiä 60 prosenttia amerikkalaisista.

George W. Bush

Presidentti George W. Bush voi olla tyytyväinen tuoreisiin gallup-lukuihin, joiden mukaan jopa 60 prosenttia amerikkalaisista on tyytyväisiä presidenttiinsä. CNN-television ja USA Today -lehden mittauksen mukaan nykyhallinnon toimet Irakissa sekä talouden tila saavat amerikkalaisten enemmistöltä tuen. Suosiolukuja on varmasti nostanut Saddam Husseinin pidätys joulukuussa.

Tuoreet luvut ovat ikävää luettavaa demokraattien leirissä. Demokraatit ryhtyvät parin viikon kuluttua esivaaleissa valitsemaan omaa ehdokastaan. Vahvin suosikki on Vermontin entinen kuvernööri Howard Dean. Gallup-lukujen mukaan Bush voittaisi Deanin jopa 22 prosenttiyksiköllä eli Bush saisi 61 prosenttia äänistä.

Jos vastaehdokkaana on joku muu kuin Dean, ero olisi hieman pienempi, mutta silti selvästi Bushin puolella.

Ulkopoliittisesta tietämättömyydestä syytetty Dean ei juuri välitä gallup-luvuista.

- Puolet tämän maan asukkaista ei edes tiedä minusta mitään. Kerron teille ulkopolitiikasta: Minä olen ollut 51 maassa eli useammassa kuin nykyinen presidentti ehtii olla vaalipäivään mennessä, sanoo Dean.

Hyvistä gallup-luvuista huolimatta Bushin voitto ei ole vielä täysin varmaa, sillä vaikka talous on lähtenyt nousuun, työttömyys on edelleen amerikkalaisittain korkealla kuuden prosentin tasolla. Myös tilanne Irakissa saattaa jatkua sotaisana, mikä voi vähentää nykypolitiikan suosiota.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 07.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.