Mainos

Kysely: Kerry vahvoilla taloudessa ja turvallisuudessa

Demokraattien presidenttiehdokas John Kerry on presidentti George W. Bushia vahvempi talouteen ja turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Pew-tutkimusinstituutin tekemässä kyselyssä 52 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että John Kerry (kuvassa) pystyy parantamaan Yhdysvaltojen talouden tilaa paremmin kuin George W. Bush. Bushin kannalla talousasioissa oli 37 prosenttia vastanneista.

Kerryyn luotettiin hieman Bushia enemmän myös turvallisuudessa, sillä 46 prosentin mielestä Kerry hoitaisi Irak-kysymystä paremmin kuin Bush. Bushia kannatti 44 prosenttia vastanneista.

Bush sai puolestaan henkilökohtaisia ominaisuuksia mitattaessa enemmän kannatusta kuin Kerry. Bush sai Kerryä korkeammat kannatusluvut muun muassa vahvassa johtajuudessa ja arvostelukyvyssä.

Kyselyyn haastateltiin noin 1500:aa yhdysvaltalaista.

Lähde: Yhdysvaltain vaaleihin liittyvän terrorin uhka nyt suurin

Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanja on nyt vaiheessa, jossa al-Qaidan terrori-iskun mahdollisuus on suurin, Valkoisen talon virkamies varoitti eilen. Nimettömänä pysytellyt virkamies ei kertonut todisteista, jotka viittaisivat välittömästi odotettavissa olevaan iskuun Yhdysvaltoja vastaan.

Hänen mukaansa viranomaiset ovat kuitenkin keränneet jatkuvasti yksityiskohtaisia tietoja mahdollisista uhista.

-On kohtuullisen selvää, että al-Qaida pyrkii vaikuttamaan vaaleihin, hän sanoi. Hänen mukaansa uhkaavinta aikaa terrorismille ovat elokuu ja syyskuu. Hänen mukaansa iskun mahdollisuus on olemassa aina marraskuun 2. päivänä pidettäviin vaaleihin saakka.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.