Mainos

Kysely: Israelilaiset nopeuttaisivat rauhanneuvotteluja

Yli puolet israelilaisista haluaa nopeuttaa Lähi-idän rauhanneuvotteluja ja kannattaa palestiinalaisvaltion perustamista, ilmenee tänään julkaistusta mielipidekyselystä.

Israelin ja Palestiinan liput

Maariv-sanomalehden teettämän kyselyn mukaan 55 prosenttia israelilaisista haluaa nopeuttaa rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa yli vuoden kestäneistä väkivaltaisuuksista huolimatta. Kaksikymmentä prosenttia haluaisi julistaa sodan ja 19 prosenttia säilyttäisi nykyisen tilanteen. Kuusi prosenttia kyselyyn osallistuneista ei vastannut lainkaan.

Yhdysvaltain neuvotteluvaltuuskunnan on määrä saapua alueelle sunnuntaina auttamaan Israelia ja palestiinalaisia aselevon aikaansaamisessa sekä heidän saattamisestaan uudestaan neuvottelupöytään. Yhdysvallat on viime viikkojen aikana toistuvasti ilmaissut tukensa itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamiselle Länsirannan ja Gazan alueelle. Maa pitää palestiinalaisvaltion perustamista rauhanneuvottelujen perimmäisenä tavoitteena.

59 prosenttia tällä viikolla haastatelluista 544 israelilaisesta ilmoittaa tukevansa palestiinalaisvaltiota. 36 prosenttia vastustaa sitä ja viisi prosenttia jätti vastaamatta kysymykseen.

58 prosenttia vastaajista sanoo kuitenkin, että pääministeri Ariel Sharonin ei pitäisi antaa periksi vaatimuksestaan täydellisestä tulitauosta ennen rauhanneuvottelujen aloittamista. 35 prosentin mielestä huomattava vähennys taisteluissa riittäisi neuvottelujen käynnistämiseksi ja seitsemän prosenttia oli vastaamatta.

Kyselyn virhemarginaali on 4,5 prosenttia.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.