Mainos

Kyrölle tuomio salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä

Hiihtoliiton entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on saanut sakkotuomion Vantaan käräjäoikeudessa. Hänet tuomittiin maksamaan myös ns. STT-jutun kuluja.

Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on tuomittu salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä sakkorangaistukseen. Vantaan käräjäoikeuden mukaan Kyrö yritti erehdyttää hovioikeutta STT:n dopingjutun yhteydessä väittäessään, ettei suomalaisessa hiihtourheilussa käytetty dopingia hänen valmentaja-aikanaan.

Pienen, 456 euron sakkotuomion lisäksi Kyrö joutuu maksamaan 16 000 euroa oikeudenkäyntikuluja. Käräjäoikeus ei pystynyt osoittamaan suoraa näyttöä salakuljetukseen, mutta todisteiden kokonaisuus oli oikeuden mielestä riittävän yhdensuuntainen ja vakuuttava. Kyrö ilmoitti tyytymättömyytensä päätökseen. Kyrö syyttää tiedotusvälineiden luomaa ilmapiiriä, jossa hänet oli tuomittu jo ennen oikeudenkäynnin alkua.

Kyrö joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikuluja Suomen Tietotoimistolle, STT:n entiselle päätoimittajalle Kari Väisäselle sekä toimittaja Johanna Aatsalo-Salliselle. Yhteensä Kyrön lasku nousee 16 000 euroon.

Suomen valtiolle oikeudenkäynnistä kertyy maksettavaksi 34 000 euroa. Ilman työtä oleva Kyrö on saanut oikeusapua ja hänen asianajajansa palkkiot kirjataan valtion vahingoksi. MTV:n tietojen mukaan oikeusjutun kaikki osapuolet ovat tyytymässä käräjäoikeuden päätökseen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.