Mainos

Kymi Paper investoi sellutehtaaseen

Kymi Paper Oy investoi kaikkiaan 130 miljoonaa markkaa Kuusanniemen sellutehtaan koivulinjan uudistamiseen Kuusankoskella.

Hankkeen pääkohteen, uuden jatkuvatoimisen koivukeittimen, toimittaa Ahlström Machinery Oy. Investoinnin yhteydessä rakennetaan 8000 kuutiometriä uutta teollisuustilaa.

Ahlström Machineryn osuutena on keittämön kokonaistoimitus ilman automaatiota, sähköistystä ja rakennusteknisiä töitä. Keittämö mahdollistaa koivusellun tuotantokyvyn nostamisen noin 320 000 tonniin vuodessa. Uusi keittotekniikka tehostaa puuraaka-aineen hyväksikäyttöä ja parantaa massan laatuominaisuuksia.

Keitininvestointi vie loppuun Kuusanniemen sellutehtaan koivulinjalla 1990-luvulla toteutetut uudistushankkeet ja turvaa Kymi Paper Oy:n paperitehtaan kasvavan koivusellun tarpeen. Ahlström Machineryn osalta toimitus on ensimmäinen uuteen Lo-Solids -keittoprosessiin ja -tekniikkaan perustuva kokonaistoimitus Pohjoismaihin.

Investoinnin yhteydessä toteutettavan uuden teollisuustilan rakentaminen alkaa elokuussa ja se valmistuu ensi vuoden helmikuussa. Keittämön rakennuskorkeus ja -tilavuus ovat hakkeen syötössä sovellettavan Ahlström Machineryn kehittämän uuden tekniikan sovellutuksesta johtuen perinteisiä ratkaisuja pienemmät.

Kone ja laiteasennukset aloitetaan heti uuden teollisuustilan valmistuttua ja laitteistojen testaukset elokuussa. Uusi keitin käynnistyy syyskuussa 1999. Sitä edeltää viiden päivän kytkentäseisokki.

Kymi Paper Oy kuuluu UPM-Kymmene Oyj:n hienopaperitoimialaan yhdessä saksalaisen Nordland Papier AG:n kanssa. UPM-Kymmene on Euroopan toiseksi suurin päällystämättömien hienopapereiden valmistaja. Kymi Paper Oy:n palveluksessa on 1750 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 2,8 miljardia markkaa.

Ahlström Machinery toimittaa järjestelmiä, laitteita ja palveluja sellu- ja paperiteollisuudelle. Se työllistää 1900 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on noin neljä miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.