Mainos

Kylmä koettelee Eurooppaa

Pakkasasteet ovat nousseet pahimmillaan yli 40:n.

Eurooppa värjöttelee edelleen kylmän säärintaman kourissa. Baijerissa Saksassa on mitattu tänään pakkasta jopa 44 astetta. Tshekissä lämpötila laski lähelle kolmeakymmentä ja Espanjassakin yli 20 pakkasasteen.

Lumentulo ja sankka sumu on sotkenut liikennettä maassa ja ilmassa. Saksassa 25 ihmistä loukkaantui ketjukolarissa Münchenin ja Lindaun välisellä moottoritiellä sumussa.

Skotlannissa 30 autoa rysähti samaan kolarisumaan, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Baijerin Alpeilla päästiin lähes ennätyspakkasiin. 44 miinusastetta on vain kahden asteen päässä alueella mitatusta ennätyspakkasesta. Ennätykseen päästiin sen sijaan baijerilaisessa Augsburgin kaupungissa, jossa lämpö laski yöllä alle 24 pakkasasteen.

Stuttgartissa on ollut kylmintä 105 vuoteen, ja Hannoverin eläintarhassa leijonien ja leopardien häkkeihin jouduttiin asentamaan lämmittimiä.

Tshekissä kylmyyteen on kuollut kolme ihmistä. Maan kaakkoisosassa Böhmerwaldin vuoristossa pakkasta oli tänään lähes kolmekymmentä astetta ja lunta oli maassa laajemmalla alueella kuin 40 vuoteen.

Lumikuurot tukkivat kymmeniä teitä myös eri puolilla Espanjaa ja yli sata kylää joutui eristyksiin Pohjois-Espanjassa. Pohjoisessa Navarran alueella pakkasta mitattiin lähes 25 astetta. Lumi puuroutti lentoliikenteen - yksin Barcelonan El Pratin lentokentällä 80 vuoroa jouduttiin perumaan.

Vaikeuksia on ollut myös maan eteläosassa Granadan kaupungin liepeillä, missä satoja autoilijoita evakuoitiin lumen tukkimilta teiltä. Lisäksi lauttayhteydet Marokon rannikolla sijaitseviin Tangeriin ja Ceutaan peruttiin kovan tuulen takia.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.