Mainos

Kyberrikollisuuden hyökkäystahti kaksinkertaistunut - "tilanne kestämätön"

Teknologiayhtiö HP:n teettämän kyselyn mukaan verkkohyökkäysten määrä on yli kaksinkertaistunut viimeisen kolmen vuoden aikana.

Ponemon Institute -tutkimuslaitoksen tekemän "2012 Cost of Cyber Crime Study" -tutkimuksen mukaan hyökkäysten taloudelliset kustannukset ovat nousseet lähes 40 prosenttia.

Tutkimuksessa oli mukana 56 Yhdysvalloissa toimivaa organisaatiota useilta eri teollisuuden aloilta.

Vuositasolla keskimääräinen kustannus oli vertailuun valittujen organisaatioiden keskuudessa 8,9 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa kuuden prosentin kasvua vuoteen 2011 verrattuna ja 38 prosentin kasvua vuoteen 2010 verrattuna.

Vuonna 2012 hyökkäyksiä tehtiin onnistuneesti keskimäärin 102 kertaa viikon aikana, kun vuonna 2011 hyökkäyksiä oli 72 ja edellisenä vuonna 50 kappaletta viikossa.

- Yritykset ja organisaatiot käyttävät jatkuvasti enemmän aikaa, rahaa ja energiaa verkkohyökkäysten torjumiseen. Vaikutus organisaatioiden resursseihin on pitkällä tähtäimellä kestämätön, sanoo tietoturva-asioihin erikoistunut Jari Salokannel Suomen HP:lta.

Yrityksille kalleimpia kyberrikollisuuden muotoja ovat edelleen erilaiset haittaohjelmat, palvelunestohyökkäykset, laitteiden kaappaus ja työntekijät. Näistä aiheutuu yli 78 prosenttia organisaatioiden vuosittaisista kustannuksista.

Kyberhyökkäykset voivat olla kalliita, jos niihin ei reagoida nopeasti. Keskimääräinen aika kyberhyökkäyksen selvittämiseen on 24 päivää, mutta vuoden 2012 tutkimuksen mukaan se voi venyä jopa 50 päivään. Keskimääräinen kustannus 24 päivän ajanjaksolta oli 591 780 dollaria. Tämä on 42 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.