Mainos

Kuvat: Tältä näyttää Dubain pilvenpiirtäjä rajun tulipalon jäljiltä

Tulipalo maailman korkeimpiin asuinrakennuksiin kuuluvassa pilvenpiirtäjässä aiheutti suuren evakuointioperaation yöllä Dubaissa.

Kuolonuhreilta kuitenkin vältyttiin. Kymmenkunta ihmistä loukkaantui lievästi hengitettyään savua. 

Viranomaisten mukaan palo syttyi 336-metrisessä Torch-pilvenpiirtäjässä kahden aikaan yöllä paikallista aikaa. Sen epäillään saaneen alkunsa asunnosta talon 50. kerroksessa. 

Vuonna 2011 valmistuneessa Torchissa on kaikkiaan 79 kerrosta ja liki 700 asuntoa.

Asukkaat kertoivat paikalliselle medialle, että pilvenpiirtäjässä oli ollut viime aikoina useita vääriä palohälytyksiä. 

-Niiden takia ajattelin ensin, että jatkan vain uniani, kun kuulin hälyttimien soivan, kertoi vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa rakennuksessa asuva egyptiläinen Ahmed al-Atawi Gulf News -uutissivustolle. 

-Sitten vartijat tulivat koputtamaan ovellemme. Puimme päällemme ja nappasimme passit mukaan, hän kertoi.

Syttymissyytä selvitellään

Silminnäkijät kertoivat, että liekit lähtivät ensin leviämään ylempiin kerroksiin. Rakennuksesta irtosi lisäksi palavia kappaleita, jotka pudotessaan aiheuttivat toisen, pienemmän palon 38. kerroksen kohdalla. 

Kova tuuli kiritti liekkejä sekä vaikeutti sammutustöitä. Myös Torchin läheiset rakennukset evakuoitiin varotoimena ja alue suljettiin liikenteeltä. 

Paloa oli sammuttamassa suuri joukko palomiehiä. Liekit saatiin laantumaan lopulta parissa tunnissa. 

Palon syttymissyytä tutkitaan, samaten kuin sen aiheuttamien tuhojen määrää. Dubain poliisipäällikkö Khamis Mattar sanoi Arabiemiraattien valtiolliselle WAM-uutistoimistolle, ettei paloon kuitenkaan epäillä liittyvän rikosta. 

Dubaissa riehui suurpalo pilvenpiirtäjässä viimeksi vuonna 2012. 34-kerroksisen Tamweel-pilvenpiirtäjän tulipalon syttymissyyksi paljastui tuolloin roskikseen heitetty palava tupakantumppi. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta sadat ihmiset menettivät kotinsa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.