Kuvat: Range Rover revittelee – tässä on uusi kompakti avomaasturi

Autoluokat ovat sekoittuneet viime vuosina keskenään, kun saksalaisvalmistajat etunenässä ovat tuoneet erilaisia autoluokkia sekoittavia malleja markkinoille. Nyt Range Rover avaa pelin täysin uuden luokan suhteen.

Kyseessä on avattavalla rättikatolla varustettu premium-luokan katumaasturi. Pohjana toimii persoonallinen pikku-Range, eli Range Rover Evoque ja sen kolmiovinen versio. Kokonaan uudella mallilla haetaan osuutta edelleen kasvavista SUV-markkinoista.

Kangaskatto aukeaa 18 sekunnissa ja sulkeutuu 21 sekunnissa. Operointi on mahdollista 48 km/h nopeuteen saakka. Auto on nelipaikkainen ja tarjoaa tavaratilaa 251 litran verran. Sisätilat ovat muusta mallistosta tutut ja keskikonsolista löytyy 10,2-tuumaisella näytöllä varustettu multimediajärjestelmä.

Moottoreiksi on tarjolla Land Roverin uusia bensiini- ja dieselmoottoreita. Malliston huipulta löytyy 240 hevosvoimainen Si4-bensiimoottori. Evoque Convertible on aina nelivetoinen, vaihteistona toimii Land Roverin uusi 9-portainen automaattivaihteisto ja vetopidosta huolehtii Terrain Response -järjestelmä.

– Range Rover Evoque Convertible on ajoneuvo kaikkiin vuodenaikoihin. Sen erottuva muotoilu ja maailmanluokan tekniikka tuovat uuden ulottuvuuden Range Rover -tuoteperheeseen lisäten sen vetovoimaa, uutuutta kommentoi Land Roverin muotoilujohtaja Gerry McGovern.

Uusi avomaasturi tulee markkinoille kesäksi 2016. Suomessa ennakkohinnat alkavat 150 hevosvoimaisen TD4-dieselmallin 71 605 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat