Mainos

Kuvat: Onko tässä maailman ahdistavin vankila? Yhtä vessaa käyttää 130 ihmistä

Filippiineillä sijaitseva Quezon City Jail -niminen vankila on suunniteltu 800 ihmiselle, mutta sisälle on sullottu peräti 3800 vankia. 

Brittilehti The Independentin raportti kertoo kammottavaa kieltään vankilan oloista. Vangit on pakattu muurien sisäpuolelle niin tiivisti, että edes kääntymään ei mahdu ilman että osuisi toiseen.
Monet joutuvat yrittämään nukkumista betonilattioilla istuen tai seisten. 

– Monet tulevat hulluiksi, he eivät pysty edes ajattelemaan. Kun liikut vähänkin, tönäiset jota kuta, pisimmän ajan vankilassa viettänyt vanki, Mario Dimaculangan sanoo lehden haastattelussa. 

Osasyy klaustrofobiseen tilanteeseen on lähes 110 miljoonan asukkaan Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten aggressiivinen sota huumeita vastaan. Presidentti tunnetaan Filippiineillä lisänimellä ”Rankaisija”. 

Vangit joutuvat odottamaan oikeudenkäyntiä usein vuosia tai jopa vuosikymmeniä ja koko oikeusjärjestelmä on kaaoksessa ja pahoin ruuhkautunut. 

– Tämänkaltaisia olosuhteita on lukemattomissa vankiloissa ympäri maata, Filippiinien Ihmisoikeuskeskuksen edustaja Nymia Pimentel Simbulan kommentoi. 

Hygieniaolosuhteista kertoo jotakin se, että yhtä vessaa käyttää 130 ihmistä. Ahtaissa ja likaisissa oloissa leviää tauteja kuten tuberkuloosia, erilaisia tulehduksia ja ripulia. 

Vankilassa puhkeaa usein väkivaltaisuuksia ja vankeja kidutetaan. 

Vaikka vanki todettaisiin lopulta syyttömäksi, on työelämään palaaminen vaikeaa, sillä vankila-aika jättää loppuelämän kestävän leiman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.