Mainos

Kuvaa, kirjoittaa ja taittaa itse – tämä päätoimittaja on vasta 14-vuotias!

Välillä pelastuslaitoksen tiedote kilahtaa sähköpostiin kesken koulutunnin. Ihan pienen kolarin takia opettajat eivät kuitenkaan anna lupaa poistua kameran kanssa luokasta.

– Täytyy olla jotain vähän isompaa, että itsekin viitsin lähteä, naurahtaa vasta 14-vuotias Kokemäkeläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kuhalainen.

Tuomas kirjoittaa, kuvaa ja jopa taittaa ja postittaa lehden itse. Kahden viikon välein ilmestyvä lehti työllistää nuorta miestä päivittäin. Kotona kannustusta ja oikolukemisapua riittää, sillä pojan äidillä on tausta äidinkielenopettajana. Ja onpa hänen tätinsä myös toimittaja.

– Ja kyllä tällä kavereiltakin huomiota saa, Tuomas kertoo ja jatkaa, että kaverit lukevat lehteä lähinnä netissä näköislehtenä.

Vaikka pienen onnettomuuden takia tunnilta ei pääsisikään pois, oli pääministeri Alexander Stubbin tapaaminen sen luokan haastattelu, että lupa lähtöön heltisi opettajaltakin. Muitakin ministereitä Tuomas on jo ehtinyt tavata, mutta unelmia riittää silti:

– Presidentin kun vielä tapaisin, niin sitten olisi koko sarja.

Tuomas Kuhalainen toimittaa lähes yksin Kokemäkeläinen-paikallislehteä. Hän perusti lehden vuoden 2013 kesällä. Sitä ennen, vuonna 2012, hän perusti ensimmäisen oman lehtensä, Pappilan alueen Sanomat.

Tulevaisuudenhaaveena nuorella päätoimittajalla olisi opintojen jälkeen jatkaa toimittamista, mielellään yrittäjäpohjalta. Eipä puuttuisi ainakaan työkokemusta, hän miettii.  

Nuoresta päätoimittajasta kertoi ensimmäisenä Yle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.