Mainos

Kuva: Tällainen on Ikean perustajan yllätystestamentti – kirjoitettu käsin ruutupaperille

1:29

Ikean perustajan Ingvar Kamprad on kirjoittanut testamenttinsa käsin ruutupaperille. Sisältöä on pidetty Ruotsin medioissa yllättävänä: Kamprad jättää osan omaisuudestaan yrittäjyyden tukemiseen Pohjois-Ruotsissa.

– Minä, Ingvar Feodor Kamprad, syntynyt 30. maaliskuuta 1926, päätän, että seuraava on lopullinen testamenttini. Rintaperilliseni poikani Peter, Jonas ja Matias Kampradille ja adoptiotyttärelleni Annika Kihlbomille jätän heidän lakiosansa, testamentti alkaa.

– Tavarat, joilla on tunnearvoa, jaetaan mahdollisimman tasan poikieni kanssa heidän omien toiveidensa mukaan, kun taas Annika saa osansa mahdollisuuksien mukaan käteisenä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Sen lopussa Kamprad kirjoittaa jättävänsä loput vuonna Kamprad-säätiölle. Vuonna 2011 perustetun säätiön tehtävänä on tukea ja palkita koulutusta ja tieteellistä toimintaa sekä edistää yrittäjyyttä, ympäristöarvoja ja terveyttä.

– Nämä varat käytetään yritysmahdollisuuksien parantamiseen Norlannissa, Kamprad täsmentää testamentissaan.

Testamentti on laadittu 1. päivänä lokakuuta vuonna 2014 suvun tiluksilla Liatorpissa.

91-vuotias Kamprad menehtyi lauantaina kotonaan Ruotsin Smålanbnissa sairastelun jälkeen.

Hän oli kuollessaan Bloombergin mukaan maailman kahdeksanneksi rikkain ihminen. Lasten ja säätiön saamat perintösummat eivät kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.