Mainos

Kuusi poikaa sairaalaan; pesunestettä juotu pirtuna

Kuusi ylistarolaista poikaa on jouduttu viikonloppuna toimittamaan sairaalaan heidän juotuaan tuulilasin pesunestettä pirtuna. Nuorin sairastuneista on 13-vuotias.

Kolme pojista oli hoidettavana tänään Seinäjoen sairaalan teho-osastolla, loput olivat tarkkailtavina sairaalan lastenosastolla.
Aine kaupiteltiin alaikäisille pojille pirtuna viikonloppuna Ylistarossa. He ostivat litran ainetta velaksi, kertoo komisario Pentti Heikkilä Seinäjoen poliisista. Aineen myyjäksi epäillään vuonna 1952 syntynyttä paikkakuntalaista miestä.

Pojat toimitettiin sairaalaan myöhään eilis-iltana, kun he eivät alkaneet selviämään ja heille tuli myrkytysoireita. Tutkimuksissa poikien verestä löytyi metanolia, joka viittaa tuulilasin pesunesteeseen, sanoo Heikkilä.

Poliisilla ei ole toistaiseksi tarkkaa kuvaa aineen koostumuksesta. Pojat kuitenkin kertoivat ostaneensa aineen pirtuna saman kylän mieheltä. Myyjä itsekin oli maanantaina tarkkailtavana sairaalassa, eikä poliisi ole toistaiseksi päässyt kuulemaan häntä.

Pojat ovat iältään 13-17-vuotiaita. Yhden teho-osastolla olevan osalta on vielä vaarana, että hän voi menettää näkönsä. Juoma oli niin väkevää, että pojat ilmeisesti laimensivat ainetta jollakin. Tämä lienee poikien onni, sillä muutoin seuraukset olisivat voineet olla vielä pahemmat, sanoo Heikkilä.

Poliisin mukaan vastaava ei ole tapahtunut aiemmin Seinäjoen seudulla. Sairaalan tiedossa on tosin yksi vastaavanlainen tapaus reilun kuukauden takaa Ilmajoelta. Siinä kyse oli kuitenkin aikuisesta, kertoo Heikkilä.
(STT) rs 14:08


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.