Kuuro pariskunta syyttää lentoyhtiötä syrjinnästä – lentoyhtiö eri mieltä

1:16
Videolla kerrotaan pojasta, joka livahti turvatarkastuksen läpi ilman lentolippua.

Kuuro pariskunta syyttää Delta Air Lines -lentoyhtiön työntekijää syrjinnästä, kun he eivät saaneet vierekkäisiä istumapaikkoja. Lentoyhtiön mukaan tapahtumista on kaksi eri versiota.

Socorro Garcia ja Melissa Elmira Yingst väittävät, että Delta Air Lines -lentoyhtiön työntekijä syrji heitä siksi, että he ovat kuuroja. Pariskunta pyysi lähtöportilla, että he saisivat viereiset istumapaikat. Yhtiön mukaan ”tapahtumista on kaksi ristiriidassa olevaa versiota”. 

Pariskunta kertoi Facebookissa sunnuntaina, mitä heidän mielestään tapahtui. Fox News -sivuston mukaan heidän oli tarkoitus lentää tuolloin Los Angelesiin Deltan koneella. Videolla kaksikko väittää, että heidän ei annettu istua vierekkäin.

Pariskunnan mukaan heille sanottiin lähtöselvityksessä Detroit Metropolitan Wayne County -lentokentällä, että he voisivat istua yhdessä. Lähtöportilla toinen työntekijä kuitenkin totesi, että he eivät voisi vaihtaa istumapaikkojaan.

Socorro kertoo, että he yrittivät keskustella asiasta kirjoittamalla puhelimen ruudulle, mutta työntekijä vain ”pyöritteli silmiään”.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hieman myöhemmin hän viimein kirjoitti, että lento oli täynnä, ja että hän ei voi varata meille vierekkäisiä istumapaikkoja, Socorro kirjoitti.

Socorro kertoo, että hän halusi jatkaa keskustelua. Työntekijä ei kuitenkaan hänen kertomansa mukaan antanut heille kirjoituspaperia, vaan rypisti sen ja heitti roskiin.

Socorron mukaan hän yritti noukkia paperin roskiksesta, mutta työntekijä ”työnsi” hänet pois. Silloin sekä Melissa että työntekijä ottivat puhelimet esiin ja alkoivat kuvata tilannetta.

Melissan kuvaamalla videolla työntekijä kuuluu kysyvän, haluavatko he, että hän soittaa poliisit. 

– Kyllä, joku kuuluu sanovan.

– Hyvä on, soitan poliisit. Tästä emme enää keskustele.

Socorro ja Melissa kertoivat myöhemmin Facebookissa, että heitä pyydettiin poistumaan. Pariskunnan mukaan lentokenttätyöntekijä kertoi poliiseille, että Socorro oli hyökännyt hänen kimppuunsa.

The Associated Press -sivuston mukaan pariskunta ei siis päässyt lennolle, vaan joutui myöhemmin hankkimaan toiset lentoliput.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaksi eri versiota"

Deltan edustajan mukaan tapahtumista on olemassa kaksi versiota, jotka ovat keskenään ristiriidassa. Tapausta tutkitaan parhaillaan. 

Deltan mukaan Socorro ja Melissa olivat ostaneet lippunsa erikseen ja eri hinnoilla. NBC News -sivusto kertoo, että he olivat tienneet, että istumapaikat eivät alun perin olleet vierekkäiset.

Pariskunnalle kerrottiin, että vierekkäisiä paikkoja ei välttämättä voitaisi järjestää. Yhtiön mukaan pariskunnalle kerrottiin, että he voisivat tiedustella, olisiko joku mahdollisesti halukas vaihtamaan paikkaa.  

Yhtiön edustajan mukaan Socorro myös meni työntekijöiden tiskin taakse, minkä jälkeen kaksikolta evättiin pääsy koneeseen. He saivat myös rahat takaisin lipuista.

– Delta on yhteyksissä kahteen matkustajaan, jotka kertoivat, että heillä oli vaikeuksia kommunikoida lentokenttätyöntekijän kanssa ennen lentoaan, yhtiö kertoo Fox News -sivuston saamassa tiedotteessa. Olemme arvioineet tilannetta Detroitin tiimimme kanssa ja jatkamme asian työstämistä näiden matkustajien kanssa, jotta ymmärrämme paremmin, mitä tapahtui. Otamme tämänkaltaiset tilanteet hyvin vakavasti ja otamme tästä opiksemme.

Pariskunta puolestaan ei ymmärrä, miten tilanne hoidettiin tuolla tavalla.

– Tässä ei ole kyse mahdollisuudesta istua vierekkäin, vaan siitä, miten he hoitivat kommunikoinnin ja kieltäytyivät tarjoamasta meille sitä, mitä tarvitsemme, Melissa kirjoitti Facebook-kirjoituksessa.

– Olen sanaton. Mitä me teimme väärin, Socorro ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja