Matkustaja poistettiin Southwestin lennolta, koska hän silitti koiraansa

Liian iso ruumaan: Gabriel osti kolme lentolippua saadakseen koiransa koneeseen kanssaan 0:42
KATSO MYÖS: Tämä matkustaja osti kolme lentolippua saadakseen koiransa kanssaan koneeseen!

Amerikkalaisen lentomatkaajan kerrotaan joutuneen poistumaan koneesta siksi, että hän silitti koiraansa. Kanssamatkustaja kuvasi selkkauksesta videon, joka on saanut TikTokissa liki kaksi miljoonaa näyttökertaa muutamassa päivässä.

Yhdysvalloissa sosiaalisessa mediassa on kohistu tapauksesta, jossa naisen kerrotaan joutuneen poistumaan lennolta siksi, että hän silitti koiraansa. Tapauksesta kertovat Business Insider ja People.

Selkkaukseen liittyy TikTokissa yli 1,9 miljoona näyttökertaa saanut video, joka on kuvattu Southwest Airlinesin lentokoneessa, joka oli lähdössä Colorado Springsin kaupungista. 22. lokakuuta julkaistun videon on kuvannut matkustaja Sara Price. Price on julkaissut TikTokissa yhteensä viisi videota tapahtuneesta.

Koira inisi jo lähtöportilla

Price kertoo People-sivustolle, että hän oli miehensä kanssa lennolla, ja he istuivat koiranomistajan vieressä. 

Koira oli jo heidän odottaessaan koneeseen nousua inissyt hieman ja lähtöportilla maihinnousukortteja tarkastellut työntekijä oli sanonut, että jos nainen ei pystyisi pitämään koiraa hiljaisena, ei hän ehkä pääsisi lentämään.

Toinen huomautus koneessa

Price kertoo, että hän ja hänen miehensä halusivat siirtyä naisen viereen istumaan matkan ajaksi, jotta "voisivat auttaa häntä niin paljon kuin suinkin voisivat". Kolmikko istui vierekkäin koneeseen ja omistaja piti koppaa sylissään koiranpentua paijaten, jotta se ei pitäisi ääntä. 

Tässä vaiheessa samainen lentohenkilökunnan jäsen tuli sanomaan, että kantolaukun vetoketju pitäisi sulkea ja koiran pitäisi olla istuimen alla. 

Price kertoo työntekijöiden asenteen hämmentäneen muita matkustajia. 

– Kaikki ympärillämme olivat ihmeissään siitä, miksi he olivat tiukkoja tätä naista kohtaan.

Hänen mukaansa nainen teki kuten ohjeistettiin.

Seuraavaksi paikalle saapui toinen matkustamohenkilökunnan jäsen tiedustelemaan, mikä oli tilanne. Matkustaja selitti, että pentu oli lukittu kantolaukkuun edessä olevan istuimen alle.

Koiranomistaja heitettiin pois lennolta

Pian sen jälkeen, kun kone poistui lähtölaiturilta, koira alkoi jälleen inistä. Pricen mukaan nainen kumartui silittämään sitä. 

Price näki matkustamohenkilökunnan jäsenten suuntaavan koneen etuosaan. Lyhyen neuvonpidon jälkeen kone palasi lähtöportille. Price kertoo työntekijöiden tulleen sanomaan naiselle, että tämän pitäisi poistua koneesta.

Tilanne tallentui videolle, jonka Price myöhemmin julkaisi TikTokissa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla nainen sanoo apua tarjonneelle työntekijälle:

– En anna sinun koskea tavaroihini. Olet töykeä ja ilkeä enkä koskaan aio enää lentää Southwestilla, hän sanoo.

Videon lopussa pariskunnan kuullaan pahoittelevan naisen saamaa kohtelua. Aviomies sanoo työntekijälle ääneen, että koko tilanne on naurettava ja että näiden pitäisi hävetä.

Näin vastaa lentoyhtiö

Southwest Airlines kommentoi tapausta People-sivustolle.

– Olemme tietoisia videoista. Alkuperäiset raporttimme tapahtuneesta viittaavat siihen, että asiakas ei noudattanut koiran kopan sulkemiseen liittyviä ohjeitamme, lausunnossa kerrotaan.

– Työntekijämme on koulutettu varmistamaan, että asiakkaat noudattavat ohjeita. Kun asiakas toistuvasti kieltäytyi noudattamasta miehistömme ohjeita, tehtiin päätös poistaa häiriötä aiheuttanut matkustaja kyydistä.

Videon kuvannutkin joutui poistumaan

Tarina ei päättynyt tähän. Price kertoo, että pian videon kuvaamisen jälkeen työntekijät keskustelivat koneen kapteenin kanssa. Tämän keskustelun seurauksena myös Price ja hänen miehensä joutuivat poistumaan koneesta. Syyksi kerrottiin heidän asenteensa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Price kertoo, että muutama muukin matkustaja poistui protestiksi koneesta ja otti toisen yhtiön lennon.

Lisää keskustelua

Neljännellä videolla Price näyttää kuvakaappauksia viestittelystään Southwestin edustajan kanssa. 

Eräässä kuvakaappauksessa pahoiteltiin sitä, että Pricet eivät päässeet San Diegoon, kuten olivat suunnitelleet. Pricelle vastannut henkilö kertoi, että Southwest antaisi heille hyvityksen menolipuista. Hän kieltäytyi kommentoimasta koiranomistajan tapausta kertoen, että yhtiö ei voisi kommentoida toisille matkustajille sattunutta tapausta.

Keskiviikkona Price kertoi People-sivustolle, että koiran kanssa matkannut nainen ei heidän tietojensa mukaan ollut saanut täyttä hyvitystä lentolippunsa hinnasta. Price ja hänen miehensä olivat sen saaneet.

Edellytyksenä "asianmukainen kantolaukku"

Business Insiderin mukaan Southwest Airlinesin verkkosivuilla mainituissa ohjeistuksissa edellytetään sitä, että lemmikkejä pidetään "asianmukaisessa kantolaukussa".

Lemmikkieläimet ovat myös sallittuja vain Southwestin kotimaan lennoilla, ja niiltä voidaan evätä pääsy lennolle, jos ne käyttäytyvät häiritsevästi. Verkkosivuilla ei mainita rajoituksia lemmikkien silittämiseen liittyen.

Katso myös video: Omistaja hylkäsi koiransa lentokentällä ja lähti itse lomalle!

Omistaja hylkäsi koiransa lentokentällä ja lähti itse lomalle 1:21
Koiran omistaja oli yrittänyt lentää koiran kanssa, mutta häntä ei päästetty lennolle, koska hänellä ei ollut asianmukaista kuljetuslaatikkoa eläimelle.

Lue myös:

    Uusimmat