Suomen mestarien riveissä kapina – muutama pelaaja haluaa jättää seuran

26:21
Tulosruudun juttu, jossa KuPSin urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom kommentoi joukkueen harjoituksista herännyttä kritiikkiä

Jalkapallon Suomen mestaruuden viime kaudella voittaneen Kuopion Palloseuran harjoituskausi on sujunut sekavissa merkeissä uuden päävalmentajan Arne Erlandsenin johdolla.

MTV Urheilun tietojen mukaan useat KuPS-pelaajat ovat ilmaisseet kulisseissa tyytymättömyytensä joukkueen nykytilanteeseen. Paljolti syynä pelaajien ärhäkkään kritiikkiin on ollut Jani Honkavaaran paikan perineen 60-vuotiaan norjalaisluotsin vetämät vanhanaikaiset harjoitusmetodit, jotka ovat olleet heidän mielestään sisällöllisesti köyhiä - pääpaino on ollut juoksemisessa.

MTV Urheilun tietojen mukaan kolme joukkueen jäsentä on jo ilmoittanut haluavansa jättää kuopiolaisseuran. Yksi heistä on joukkueen tähtipelaaja, ykköskärki Lucas Rangel, jolle KuPS on asettanut 150 000 euron hintalapun. Toinen on puolustuslinjan yleispelaaja Tabi Manga ja kolmas on arvostettu fysiikkaluotsi Luis Anula.

Juuri Anulan tärkeää panosta mestaruuden mahdollistajana pelaajat kehuivat viime kauden päätteeksi kilpaa. Tiettävästi Erlandsenin ja Anulan näkemyserot ovat nyt liian suuria.

MTV Urheilu tapasi ensimmäistä kauttaan KuPS:n urheilutoimenjohtajana työskentelevän Jonne Lindblomin, joka kommentoi seuran tilannetta maltillisesti.

– Se varmasti aluksi vaatii vähän totuttelua, me treenaamme selvästi kovempaa kuin viime kaudella. Mitä olen keskustellut pelaajien kanssa, he ovat sanoneet, etteivät ole koskaan treenanneet näin kovaa. Toisaalta nyt meille on tullut Norjasta pari pelaajaa, he sanovat, että Norjassa kaikkialla treenataan tällä lailla, Lindblom totesi.

– En näe siinä mitään ongelmaa, mutta totta kai se on ollut kova alku pelaajille ja se vaatii vähän totuttelua. Nyt huomataan, että jätkät rupeaa olemaan jo paljon paremmassa kondiksessa, että kyllä se siitä.

KuPS voitti Suomen mestaruuden viime kauden päätteeksi 43 vuoden tauon jälkeen. Hallitseva mestarijoukkue nähdään kesällä Mestarien liigan karsinnoissa.

KuPSin tilanteesta lisää tänään kello 22.30 alkavassa puolituntisessa Tulosruudussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja