Tunnetko heitä? MTV Urheilu nimesi Veikkausliigan tuntemattomat lupaukset

Urheilusuora esittelee suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivot – maajoukkuevalmentaja arvioi akatemiapolun hyödyt pelaajakehityksessä 5:38
Urheilusuora esitteli suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivoja huhtikuussa.

MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen nimesi viisi potentiaalista suomalaisnuorukaista, jotka kärkkyvät kuumeisesti läpimurtoa keskiviikkona käynnistyvässä jalkapallon Veikkausliigassa.

Daniel Håkans, SJK

19-vuotias vikkeläjalkainen laituri väläytteli harjoituskaudella vaarallisuuttaan – kuuluu SJK-luotsi Jani Honkavaaran suosikkeihin. Kilpailu peliajasta on toki kovaa, mutta vaasalaislähtöinen peluri saanee alkukaudella näyttöpaikkoja. Röyhkeä tempokuljettaja, joka ei pelkää kantaa vastuuta hyökkäyspäässä. Musta hevonen.

Elias Mastokangas, FC Inter

Viime kaudella vastuu jäi vielä melko vähäiseksi hopealle sijoittuneessa ryhmässä, mutta päävalmentaja Jose Riveiron valmennuksessa pelaajat kehittyvät usein vauhdilla. 19-vuotiaalla nuorukaisella on läpimurron paikka. Kaksi maalia Suomen Cupin välierässä kertovat potentiaalista. Liikkuu laajalla säteellä ja työmoraali on korkealla. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jussi Niska, RoPS

17-vuotias oma kasvatti on ottanut valtavia kehitysaskelia pelaajana lyhyen ajan sisällä. Rovaniemeläisjoukkueen vasen puolustaja voi hyvinkin vallata avauskokoonpanon paikan. Rauhallinen ja osaa tukea oikea-aikaisesti hyökkäyksiä laidaltaan. Osin pakon sanelemanakin seura antaa nuorille saumoja. 

Matias Vainionpää, SJK

18-vuotias toppari on saanut yllättävän paljon vastuuta harjoitusotteluissa korontauon jälkeen – ja esiintynyt poikkeuksetta edukseen. Eleettömästi pelaava seuran oma kasvatti on tulevaisuuden nimi, joka kannattaa painaa jo nyt tarkasti mieleen. Voi pelata tarvittaessa myös laitapuolustajana tai keskikentän pohjalla. 

Arlind Sejdiu, FC Honka

18-vuotias kosovolaistaustainen laituri taistelee vastuusta nimivahvassa espoolaisjoukkueessa. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa riittää vielä valtavasti kehitettävää, mutta toisaalta taitoa ja juonikkuutta pelurilla riittää yllin kyllin. Sejdiu oli varsin pirteä harjoitusotteluissa, ja voi hyvinkin olla Vesa Vasaran jokerikortti kauden edetessä.

Juttua korjattu klo 8.25: Håkansin etunimi korjattu Patrikista Danieliksi. 

Lue myös:

    Uusimmat