Mainos

Kuopiossa löytyi aniittia keskustasta

Kuopion keskusta-alueelta löydettiin tiistaina lähes 7,5 kiloa aniitti-räjähdettä hyötyjätteiden keräyspisteestä. Poliisi toimitti räjähdysaineen Kuopion Asevarikolle.

Poliisin arvion mukaan räjähde oli jätetty keräyspisteeseen ilmeisesti vanhentuneena ja tarpeettomana. Räjähteen jättäjästä ei ole toistaiseksi tietoa.

Löydetyn aniittierän on valmistanut Vihtavuori Oy. Erä oli pahvilaatikossa. Pakkausmerkintöjen perusteella erä on pakattu helmikuussa 1995. Asiasta on ilmoitettu Vihtavuoren tehtaalle, jota kautta yritetään nyt selvittää räjähteen myyntipaikka.

Räjähteet oli jätetty Lukkarinkatu 1:ssä sijaitsevaan katettuun keräilypisteeseen maanantai- ja tiistaiaamun välisenä aikana. Anex-aniittipötköt, joita oli 14, löysi keräyspisteen työmies tiistaiaamuna. Hän ilmoitti asiasta heti poliisille.

Aniitti on erittäin voimakasta. Rikosylikonstaapeli Heikki Hiltusen mukaan aine vaatii räjähtääkseen kuitenkin alkupanoksen tai kovan puristuksen.
-Jos tällainen määrä olisi jostakin syystä päässyt räjähtämään, olisi se ollut valtava paukku, sanoo Hiltunen.

Alustavissa selvityksissä ei ole tullut ilmi mitään, mikä viittaisi tahalliseen tuhotyöhön.
-Pahvilaatikko oli päässyt kostumaan pahoin, minkä vuoksi erä oli sitten ehkä jätettykin pois hävitettäväksi, arvioi Hiltunen.

Aniittia käyttävät lähinnä louhintaliikkeet. Poliisi jatkaa tutkimuksiaan keskiviikkona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.