Kuolemaa kaupataan Hollywoodissa reseptillä

Heroiini, kokaiini ja muut koviksi huumeiksi luokitellut aineet ovat menneen talven lumia Hollywoodissa. Viihdemaailman pääkaupungissa pää saadaan yhä useammin sekaisin laillisin keinoin, lääkärin määräämänä.

Näyttelijä Heath Ledgerin kuolema kertoi karun totuuden viihdetaivaan kirkkaimpien tähtien viimeisimmistä villityksestä - reseptilääkeriippuvuudesta.

– Lääkärit ovat todellisia diilereitä, he kirjoittavat mukisematta asiakkaalle, mitä tämä vain keksii pyytää, ruotsalaislehti Aftonbladet kritisoi.

Aftonbladetin mukaan vasta Ledgerin, 28, traaginen kuolema toi ongelman päivänvaloon.

– Vastuulliset lääkärit eivät suostuisi ikipäivänä kirjoittamaan reseptiä noin kohtuuttomille määrälle lääkkeitä, joista kaikki eivät olleet edes välttämättömiä.

Ledger ei tosin ole ensimmäinen lääkekoukkuun jäänyt viihdyttäjä, sillä esimerkiksi hevipappa Ozzy Osbourne on laskeskellut ottaneensa yhden vuoden kuluessa huimat 13 000 tablettia - kaikki reseptilääkkeitä. Osbournen Jack-poika kertoi vuonna 2003 olevansa riippuvainen vahvoista särkylääkkeistä. Perheen äiti Sharon ei Jackin riippuvuutta purematta niellyt, vaan syytti grunge-leski Courtney Lovea siitä, että Jack oli joutunut huonoille teille.

Räppäri Eminem haki vuonna 2005 apua riippuvuuteensa, sillä hän ei voinut elää päivääkään ilman rauhoittavia. Eminem oli aikaisemmin pitänyt kodeiiniriippuvuuttaan ilmeisen huvittavana asiana, sillä hän oli tatuoinut käsivarteensa käyttämänsä lääkevalmisteen kauppanimen. Hymy kuitenkin hyytyi siinä vaiheessa, kun hän joutui perumaan vieroitushoidon vuoksi aimo määrän keikkoja.

Nicole Richie tunnusti talvella 2006 ottaneensa rauhoittavaa kodeiinilääkettä, jonka hän huuhteli alas alkoholilla ennen kuin lähti huristelemaan autollaan pitkin Los Angelesin moottoriteitä.

Poppari Robbie Williams on kertonut avoimesti masennuslääkeriippuvuudestaan.

Lääkkeidenkäytön kartoittamisesta miltei mahdotonta tekee se, etteivät kovinkaan monet lääkärit tunne potilaitaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat